ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Рисова локшина з куркою, грибами й овочами

12 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 33991
Рецепт простий, як 5 копійок, і дуже смачний.
Рецепт простий, як 5 копійок, і дуже смачний. Фото: автора

Фунчоза — це геніальне рішення. Шалено смачна, завжди корисна й не така калорійна, як локшина з пшеничного борошна.

Що може бути краще, ніж рисова локшина? Хіба-що італійська паста... Але я дівчина, а всі дівчата знають, що на фігурі цей продукт може позначитися не найкраще. Рисова ж «паста» — це геніальне рішення. Шалено смачна, завжди корисна й не така калорійна. Для начинки підходить майже все: шматочки омлету, курка, свинина, морепродукти, овочі, гриби... Основний принцип: з'єднуємо майже готову локшину й повністю готову начинку, заливаємо соєвим соусом і смажимо декілька хвилин, постійно перемішуючи. Бажано, щоб була сковорідка ВОК, але це не принципово.

Інгредієнти:
Пачка рисової локшини, 3 ст. л. олії (бажано кунжутної, але можна й соняшникової), 3 ст. л. соєвого соусу, кунжут.
Начинка: куряче філе, 300 г шампіньйонів, 2 морквини, 2 цибулини, 2-3 зубки часнику, 0,5 ст. л. меду, червоний мелений гострий перець, паприка.

Приготування:
Нарізати куряче філе невеликими шматочками й викласти його у ВОК із розігрітою олією. Періодично помішувати, щоб шматочки побіліли з усіх боків.


Додати шматочки грибів (нарізати довільно).

Трішки обсмажити гриби й м’ясо й додати крупно нарізані моркву та цибулю. Наприкінці додати часник та мед.

Поперчити, додати потрібні спеції. Влити соєвий соус. За бажанням можна додати трохи імбиру.


Зварити рисову локшину так, як вказано на упаковці (швидше за все, її досить опустити в киплячу воду на кілька секунд, але, можливо, вашу рисову локшину потрібно варити довше).

Відкинути фунчозу на сито й дати стекти воді.


Потім перекласти локшину у ВОК.

Перемішати й прогріти ще хвильку, щоб всі аромати змішалися й почали гармоніювати.

Викласти на тарілку й посипати кунжутом.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: рецепт простий, як 5 копійок, і дуже смачний. Я іноді варю фунчозу просто в сковорідці від великої ліні — потрібно лише правильно розрахувати, щоб вся вода випарилася вчасно. 

крупи та страви з борошна, м`ясо та субпродукти, гриби, фунчоза, рисова локшина, азійська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую