ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Італійський полуничний пиріг із корицею

13 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3498
Цей пиріг із розряду «без заморочок», готується дуже швидко й просто.
Цей пиріг із розряду «без заморочок», готується дуже швидко й просто. Фото: автора

Поєднання полуниці й кориці вносить нові відтінки смаку

Цей пиріг із розряду «без заморочок», готується дуже швидко й просто. Корж виходить щільним і ароматним, а полуниця стає м'якою, джемоподібною. Добре смакує у теплому вигляді в поєднанні з ванільним морозивом.

Інгредієнти:
1,5 склянки борошна (склянка = 200 мл), 1,5 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. кориці, пакетик ванільного цукру, 90 г розм'якшеного вершкового масла, 2 яйця, 3\4 склянки цукру, 2 ст. л. теплого молока, 1\4 ч. л. солі, полуниця, цукрова пудра.

Приготування:
Духовку нагріти на 180ºС, форму діаметром 22-24 см встелити пергаментом і змастити маслом. Змішати в мисці просіяне борошно, корицю, ванільний цукор, сіль і розпушувач.

Окремо збити масло з цукром до кремоподібного стану, додати по одному яйця.

Потім влити молоко, розмішати. Всипати борошно, обережно змішуючи тісто лопаткою.

Вилити масу у форму, розрівняти (у мене вона вийшла досить густою).

Полуницю розрізати навпіл, викласти на тісто по колу, злегка придавлюючи всередину.

Випікати пиріг 35-40 хвилин. Готовий пиріг трішки охолодити, посипати цукровою пудрою. 

солодка випічка, полуниця, італійський пиріг, італійська кухня, кориця

Коментарі:

  Так  Ні, дякую