clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

15 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 953

Італійський салат з полуницею, руколою, шпинатом та м‘яким сиром


Для салату згодиться будь-який м’який сир – фета, адигейський і навіть сулугуні. Фото: автора

У цьому рецепті повне поєднання приємного з корисним – в результаті виграє і настрій, і фігура.

Для салату згодиться будь-який м’який сир – фета, адигейський і навіть сулугуні. У мене італійський «Galbanino», який має м'який і вершковий смак. Він ідеально підходить для закуски або для підсмажування, а в поєднанні з полуницею смакує просто неперевершено! Свіже листя зеленого шпинату та руколи не лише багаті на вітаміни, вони мають легку гірчинку й тому чудово поєднуються з фруктами і ягодами.


Інгредієнти:
100 г шпинату, 50 г руколи, декілька листочків червоного салату «Лолло россо», 50 г м’якого сиру, 150-200 г полуниці, 2 ст. л. волоських горіхів.
Для заправки: 2-3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. світлого бальзамічного оцту, 1 ст. л. французької зернистої гірчиці, 0,5 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, суміш перців, сухий базилік.


Приготування:
Шпинат, салат «Лолло россо» та руколу ретельно помити, обсушити та порвати руками.

Викласти на тарілку.

 

Зверху в довільному порядку викласти полуницю, нарізану пластинками.

Сир нарізати кубиками й викласти на полуницю. У мене ось такий:

Посипати салат підсмаженими й подрібненими волоськими горіхами. Наприкінці полити все заправкою. Для її приготування потрібно просто ретельно змішати всі інгредієнти.

Салат одразу ж подати до столу.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зелень можна додавати на свій смак, її комбінація може бути довільною. Єдине, рекомендую готувати цей салат саме із руколою, оскільки саме її горіховий смак надає страві вишуканої родзинки.
 

салати, салат з полуницею, рукола, шпинат, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Багатошаровий салат з ківі та корейською морквою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 683
Ніжний і злегка пікантний. А завдяки тому, що в салаті багато соковитих інгредієнтів, майонезу використовується мінімум.
Салат із кореня селери, яблука, моркви і волоських горіхів
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2183
Проста, смачна, низькокалорійна і дуже корисна страва.
Салат із корейською морквою та курятиною від шеф-кухаря кафе «Кінто» Олексія Випірайленко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 720
Корейська морква чудово поєднується з курятиною, грибами й огірками.
Салат «Куряче гніздечко» — смачне частування для Вогняного Півня
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2305
28 січня за східним гороскопом, весело помахуючи хвостиком, Вогняна Мавпа — символ року 2016 — залишить нас, поступаючись своїм місцем Півневі. Зустріньте нового господаря року приязно, приготувавши на вечерю нову цікаву страву.
Показати ще
Коментарів - 1:
Від: Оксана Гладущак17.05.2016 22:51Яке розмаїття смаків... Давно не їла настільки цікавого салату! По-справжньому літній варіант - смачно, яскраво і корисно.