Гаряча тема:
- Війна
Для салату згодиться будь-який м’який сир – фета, адигейський і навіть сулугуні. У мене італійський «Galbanino», який має м'який і вершковий смак. Він ідеально підходить для закуски або для підсмажування, а в поєднанні з полуницею смакує просто неперевершено! Свіже листя зеленого шпинату та руколи не лише багаті на вітаміни, вони мають легку гірчинку й тому чудово поєднуються з фруктами і ягодами.
Інгредієнти:
100 г шпинату, 50 г руколи, декілька листочків червоного салату «Лолло россо», 50 г м’якого сиру, 150-200 г полуниці, 2 ст. л. волоських горіхів.
Для заправки: 2-3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. світлого бальзамічного оцту, 1 ст. л. французької зернистої гірчиці, 0,5 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, суміш перців, сухий базилік.
Приготування:
Шпинат, салат «Лолло россо» та руколу ретельно помити, обсушити та порвати руками.
Викласти на тарілку.
Зверху в довільному порядку викласти полуницю, нарізану пластинками.
Сир нарізати кубиками й викласти на полуницю. У мене ось такий:
Посипати салат підсмаженими й подрібненими волоськими горіхами. Наприкінці полити все заправкою. Для її приготування потрібно просто ретельно змішати всі інгредієнти.
Салат одразу ж подати до столу.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зелень можна додавати на свій смак, її комбінація може бути довільною. Єдине, рекомендую готувати цей салат саме із руколою, оскільки саме її горіховий смак надає страві вишуканої родзинки.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: