clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

22 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 611

Свинина з лимоном в імбирно-медово-коньячному соусі


Ніжне й водночас пікантне м’яско, яке можна подавати до будь-якого гарніру. Фото: автора

Ніжне й водночас пікантне м’яско, яке можна подавати до будь-якого гарніру.

Здавалося б, як можна змішувати ці продукти в одній страві? Насправді ж, варто спробувати приготувати свинину під цим соусом лише раз, щоб зрозуміти, що експерименти призводять до великих відкриттів не тільки в наукових лабораторіях, але й на звичайних кухнях.


Інгредієнти:
800 г свинячої вирізки, лимон, 3 ст. л. олії, перець чорний мелений, дрібка солі, 5 зубків часнику, соєвий соус.
Соус: 20 г свіжого кореня імбиру, 100 мл коньяку, 2 ст. л. меду, 0,5 ч. л. перцю чорного меленого.


Приготування:
Часник почистити й дрібно нарізати. Свинину помити й нарізати не надто грубими порційними шматками (стейками). Викласти в глибоку миску, пересипати подрібненим часником, влити соєвий соус, поперчити, посолити й полити соком лимона. Маринувати в прохолодному місці 30-40 хвилин.

Обсмажити на добре розігрітій сковорідці свинину з обох боків до золотавої скоринки.


Приготувати соус: невеликий корінь імбиру почистити й натерти на дрібній тертці (знадобиться 1 ст. л. тертого кореня). В невеликій ємності з'єднати мед, імбир, коньяк і дрібку чорного меленого перцю, підсолити.

Добре прогріти соус, щоб всі продукти «подружилися». Обсмажене м'ясо викласти в жаротривкий посуд і залити соусом. Закрити кришкою або фольгою. Готувати свинину з імбиром і медом в розігрітій до 180°С духовці протягом 45-50 хвилин.


 

М`ясо та субпродукти, імбирно-медово-коньячний соус, свинина, стейки, страви зі свинини, імбир, мед, лимон, коньяк

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2747
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Тушкована капуста з фаршем і апельсинами
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1859
Апельсини надають страві аромат і легку кислинку.
Бефстроганов – телятина по-строганівськи з грибами та маринованим огірком
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2284
М'ясо виходить м’якеньке, ніжне, а огірочки зі сметаною поєднуються пречудово.
Котлети з грибною начинкою, запечені під сметанним соусом
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 2868
Мега-смачна страва, яка підходить до будь-якого гарніру.
Показати ще
Коментарів - 0: