clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

27 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 814

Лимонні бари — популярні новозеландські тістечка


Ця випічка підходить для несподіваних гостей, дітей-ласунів і всіх «лимономанів». Фото: автора

Дуже смачний, ароматний десерт. До того ж готується швидко! Складається з двох шарів: нижній — тісто, верхній — щось подібне до мусу.

Ця випічка підходить для несподіваних гостей, дітей-ласунів і всіх «лимономанів». Нижній шар — пісочне тісто — в міру солодке, розсипчасте, дуже легке й ніжне. Верхній — лимонний. Тут вам і легкість, і ароматність, і характерна кислинка лимона. Все разом — це приголомшливо чарівний дует. Якщо характеризувати його декількома словами — «швидко зникає». Перший шматочок з'їдаєш у дослідницьких цілях: що це, як це, на що схоже. Наступний йде на те, щоб зрозуміти, який із шарів більше подобається і чому. Потім розумієш, що подобаються обидва, й у цей момент зникає ще декілька.

Інгредієнти:
Пісочне тісто: 200 г вершкового масла, 150 г цукру, 280 г борошна, сіль, ванілін.
Лимонне тісто: сік та цедра одного лимона, 2 яйця, 200 г цукру, 60-70 г борошна.

Приготування:
Пісочна основа: з'єднайте вершкове масло кімнатної температури, ванілін і цукор. Добре збити на високих обертах міксера.

Всипати борошно й сіль. Замісити тісто.


Викласти його у квадратну форму (у мене роз’ємна 20х20 см), встелену пергаментом. Рівномірно розподілити все — можна качалкою або просто руками.


Поставити в розігріту до 180ºС духовку на 10-15 хвилин (верх має зарум’янитися, але зовсім трішки; краще недопекти основу, в іншому випадку тісто "карамелізується" і буде твердим. Готовність можна перевірити пальцем - тісто має бути м’яким на дотик).


Лимонний шар: натерти цедру одного лимона й вичавити сік.
З'єднати яйця і цукор. Збити на максимальній швидкості 5 хвилин (маса повинна збільшитися в обсязі, стати щільною і світлою). У готову масу додати всю цедру і борошно.

Ще раз збити. Налити лимонний сік і ще хвилину збити (за консистенцією суміш нагадує йогурт).
Пісочний корж трохи охолодити й наколоти виделкою, щоб лимонна маса його трішки просочила.

Залити лимонною сумішшю.

Поставити знову в духовку на 15-20 хвилин (перевіряйте, верхній шар повинен застигнути, точніше пропектися. Тобто якщо посмикати деко, верх не буде тремтіти. Це означає, що десерт готовий, перетримувати його не варто).


Дати десерту охолонути в формі, обережно дістати.

Нарізати брусочки. Зверху посипати цукровою пудрою через сито.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо потримати бари в холодильнику годинку-другу, то десерт стає в рази смачнішим!

солодка випічка, лимонні бари, новозеландська кухня, лимон, пісочне тісто, лимонне тістечко

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Італійська винна коврижка-тістечко «Стріли Амура»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2410
В Італії дуже популярна випічка на основі червоного вина. І тут я з італійцями солідарна — цей смаколик виходить ніжним, пишним, із великими повітряними дірочками всередині й незабутнім ароматом!
Австрійський псевдо-штрудель у лаваші (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 2303
Виходить соковита й смачна начинка. А тісто — тонесеньке-тонесеньке!
«Tarte au sucre» - шалено смачний цукровий пиріг з родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2691
Саме під такою назвою він «гуляє» Інтернетом.
Ароматний пиріг-крихта із лісовою ягодою
солодка випічка, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 1384
Запашна фруктова начинка, розсипчате тісто - гарне поєднання.
Показати ще
Коментарів - 0: