clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

3 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 591

Камбала, смажена по-корейськи


Смак у цієї риби, при правильному приготуванні, — просто чудовий. Ніжний, м'який, тонкий, нерізкий. Фото: автора

Пікантність і соковитість... А все завдяки оригінальному маринаду.

На свій сором, готую камбалу лише другий раз у житті. Вперше робила це просто — запанірувала в борошні й підсмажила на олії. Але цього разу, випадково натрапила на цей рецептик і так «зависла», що одразу ж побігла у супермаркет за камбалою. Смак у цієї риби, при правильному приготуванні, — просто чудовий. Ніжний, м'який, тонкий, нерізкий. Але люблю я її не за це, а за відсутність кісточок навіть у маленьких рибках (у тушці є лише хребет та плавці по колу). Висновок: таки не даремно камбала вважається делікатесом!

Інгредієнти:
Камбала (я взяла шість рибин розміром із чоловічу долоню кожна), борошно, олія для смаження.
Маринад: 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. лимонного соку, 4 зубки часнику, 1 ч. л. цукру, 2 ч. л. кунжутного насіння, 2 ч. л. кунжутної олії (можна оливкової), червоний гострий мелений перець, паприка.

Приготування:
Камбалу ретельно почистити, видрізати плавці й хвіст. Зробити надрізи у вигляді решітки.


Приготувати маринад: часник пропустити через прес, додати соєвий соус, оцет, цукор, кунжутне насіння, масло, червоний мелений перець все добре змішати.
Рибку залити маринадом і залишити на годину-другу (чим довше вона маринуватиметься, тим смачнішою виходить).


Потім камбалу запанірувати в борошні (обсушувати не потрібно!).
Відправити на сковорідку й смажити з кожного боку по 3-5 хвилини. Наприкінці обсмажування трішки полити маринадом кожну рибку й ще декілька секунд потримати на вогні. Одразу ж подавати.

Я сервірувала страву руколою та шматочком лимона.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: як і вся глибоководна риба, камбала має легкий запах йоду. Готувати її як звичайну рибу, мабуть, не має сенсу. Тому інгредієнти для приготування камбали повинні підбиратися таким чином, щоб нейтралізувати запах і повністю розкрити її приємний смак. Практично всі шеф-кухарі рекомендують деякий час потримати цю рибку в маринаді. 

риба та морепродукти, рибні страви, камбала, корейська кухня, камбала по-корейськи, смажена риба

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Справжній єврейський форшмак
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 809
Легендарна холодна закуска з меленого оселедця.
Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2498
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1986
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
Скумбрія малосольна, яка не поступається за смаком червоній рибі
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2659
Найлегший рецепт маринування скумбрії. Рибка, виходить у багато разів смачнішою і ніжнішою, ніж магазинна.
Показати ще
Коментарів - 0: