clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

9 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1235

Полуничний торт з крекерів — неймовірний смаколик без випікання


Торт ніжний і не сухий, за смаком схожий на елітний десерт Фото: автора

Пропоную дуже простий рецепт, із яким впорається навіть дитина.

Торт виходить нереально смачним, робиться дуже просто, цікаво виглядає в розрізі. Він ніжний і не сухий, за смаком схожий на елітний десерт (багато гостей це неодноразово відзначали). До речі з крекерно-полунично-сметанної маси можна виліпити що завгодно, консистенція дозволяє. Для цього «тісто» не слід викладати у форму, а просто формувати руками.

Інгредієнти:
2 пачки простого шоколадного крекера, 1 кг полуниці, 800 г сметани (у мене магазинна 30%), пачка желатину (25 г), ванілін, 200 г цукру.

Приготування:
У велику каструлю покласти сметану, додати цукор та ванілін і збити міксером (якщо ви не встигли відважити сметану на марлі, щоб відділити сироватку, то можна додати в крем згущувач на кшталт «Смети» - крем буде густим і щільним). Поставити крем у холодильник на декілька хвилин.

Тим часом замочити желатин у холодній воді й коли він набухне, розтопити на водяній бані (не доводити до кипіння!).


Крекер висипати у велику миску.

Полуницю помити, відірвати хвостики й розрізати ягоди навпіл (залишити декілька штук для прикрашання торту). Додати підготовлені ягоди до крекера.


У посудину з трішки охолодженим желатином ввести декілька ложок сметанного крему й ретельно перемішати. Вилити цю суміш у миску з кремом і збити все міксером до однорідності.

Більшу половину крему вилити до крекерів з полуницею. Все ретельно перемішати, щоб маса повністю просочилася кремом.


Форму для торту встелити пергаментом (я ще по колу встеляю бордюрну стрічку для тортів, щоб потім бока виробу були красивими).

Викласти масу у форму й рівномірно розподілити.

Зверху торт змастити кремом, який залишився.

Поставити в холодильник до повного застигання й просочення (приблизно на 4-5 годин, але краще на ніч — так смачніше). Потім зняти обідок із форми й прикрасити тортик полуницею, крекерами та м’ятою.

І без бордюрної стрічки:

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цей тортик можна готувати із будь-якими ягодами. Взимку я роблю його із бананами та ківі. Також можна експериментувати і з крекером. Купити, до прикладу, вершковий, або комбінувати шоколадний+вершковий. Моя подруга готувала із крекера «Хрустік з маком». Каже, що теж дуже смачно виходить.  

торти, полуничний торт з крекерів, шоколадний крекер, полуниця, мусові торти, торти без випікання, желатин

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Торт на основі польського пляцка «Пані Валевська»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1288
Традиційний десерт польської кухні, який вже став досить популярним і на Західній Україні.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Пляцок вишнево-маковий «Гори-полонини»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1085
Шоколадні та ванільні коржі, макова начинка, смажені горішки, соковиті вишні, а зверху – пишна меренга, яка нагадує засніжені піки Карпат. Це не тортик, а справжня солодка мрія!
Капкейки — це маленькі порційні тортики, які прикрасять будь-яке свято
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 5184
Все про ці мініатюрні кулінарні шедеври знає хмельничанка Наталя Сова, яка ось уже три роки займається випіканням тортів на замовлення.
Шоколадно-сирний торт «Вишневі сутінки»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1093
Не нудотний, з легкою кислинкою ягідного желе. Цей торт дуже простий у приготуванні, при цьому виглядає ошатно й має неймовірний смак!
Показати ще
Коментарів - 0: