clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
День пам'яті Героїв Небесної Сотні
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

10 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 784

Пряне карі з червоної сочевиці з овочами


. Цей рецепт належить до індійської кухні, яка славиться ароматними вегетаріанськими пісними стравами Фото: автора

Чудова страва індійської кухні, яку можна подавати самостійно або як гарнір.

Готувати сочевицю набагато швидше, ніж горох або квасолю, адже ці бобові не потребують попереднього замочування. Її навіть можна не солити, якщо вам протипоказано вживання великої кількості солі — страва й так вийде дуже смачною. Цей рецепт належить до індійської кухні, яка славиться ароматними вегетаріанськими пісними стравами, завдяки розкішному букету спецій. Будь-який простий наїдок стає справжнім шедевром при вмілому використанні їх використанні.


Інгредієнти:
3 склянки води, 400 г червоної сочевиці, 1,5 ч. л. карі, 1,5 ч. л. куркуми, 0,5 ч. л. меленого перцю чилі (гостроту можна коригувати на свій смак), 1 ст. л. олії, 1 ст. л. вершкового масла (для пісної вегетаріанської кухні замінити на олію), 1 ст. л. коньяку, 0,5 ч. л. кориці меленої, цибулина, морквина, родзинки, сіль.

 
Приготування:
Моркву нарізати соломкою, а цибулю кубиками. Декілька жмень родзинок без кісточок залити 1 ст. л. коньяку і 2 ст. л. води й залишити настоюватися. В глибокій сковорідці розігріти олію та масло й обсмажити цибулю з морквою до прозорості цибулі (я робила це одразу в старенькому чавунному казанку).

Потім додати родзинки.

Всипати промиту сочевицю, спеції, ретельно перемішати та підсмажити все разом протягом декількох хвилин.

Потім залити все водою. Готувати, помішуючи на середньому вогні поки сочевиця не стане м'якою, орієнтовно 10-15 хвилин (якщо сочевиця буде все ще твердою, то влити ще 0,5 склянки води).

У готове карі додати сіль і мелений перець чилі за смаком.


 

крупи та страви з борошна, пісні страви, вегетаріанська кухня, карі з сочевиці, сочевиця, карі, родзинки, індійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат із кореня селери, яблука, моркви і волоських горіхів
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1914
Проста, смачна, низькокалорійна і дуже корисна страва.
ПОСТИМО СМАЧНО: Салат із пекінською капустою, оселедцем і яблуком
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 827
Чудове доповнення до гарніру із картоплі.
Скумбрія малосольна, яка не поступається за смаком червоній рибі
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2642
Найлегший рецепт маринування скумбрії. Рибка, виходить у багато разів смачнішою і ніжнішою, ніж магазинна.
Показати ще
Коментарів - 0: