clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
День пам'яті Героїв Небесної Сотні
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

13 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 669

Cалат-коктейль із малосольною сьомгою — смачний та ошатний


Cалат-коктейль із малосольною сьомгою - яскравий та оригінальний Фото: автора

Інгредієнти, які входять до складу цього салату, настільки добре поєднуються між собою за смаком і кольором, що в підсумку він виходить яскравим, смачним та поживним.

Подайте цю страву в красивому бокалі чи креманці й вона прикрасить найвишуканіший святковий стіл! Рекомендую власноруч засолити сьомгу (я просто підсолюю рибку, присмачую дрібкою цукру та перцем, а потім залишаю на годинку-другу у спокої) й зробити домашній майонез. Не бійтеся використовувати багато зелені – в цьому салаті вона дуже актуальна та доречна.


Інгредієнти:
250-300 г малосольної сьомги, 3 варені картоплини, 3 варені яйця, цибуля-порей, свіжий кріп, 2 свіжі огірки, домашній майонез, сіль, перець.


Приготування:
Заздалегідь відварити яйця та картоплю в «мундирі» (як зварити картоплю для салатів дивіться тут). Картоплю почистити від шкірки й нарізати кубиками.

Яйця почистити від шкаралупи й також нарізати невеликими шматочками.


Філе сьомги нарізати подовгастими шматочками.

Зі свіжих огірків зрізати шкірку й нарізати їх соломкою.


Цибулю-порей помити під холодною проточною водою, підсушити паперовим рушником і нарізати тонкими кільцями (лише білу частину!).


Зелень кропу подрібнити та змішати з майонезом, сіллю та перцем.


Викласти всі нарізані інгредієнти шарами в бокал: сьомга, картопля, майонезна заправка, яйця, огірки, майонезна заправка, цибуля-порей, сьомга. Прикрасити кропом та шматочком огірка, полити майонезною заправкою. Поставити в холодильник просочуватися на годину.


 

салати, сьомга, салат-коктейль, яйця, цибуля-порей, картопля

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат із кореня селери, яблука, моркви і волоських горіхів
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1931
Проста, смачна, низькокалорійна і дуже корисна страва.
Теплий салат «Гарона» від шеф-кухаря Олени Ващенко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1743
Незвичний, цікавий і дуже свіжий салатик.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 754
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2491
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Показати ще
Коментарів - 0: