ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Черешневий пиріг без борошна

16 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2680
Пиріг готується швидко й з мінімальними витратами.
Пиріг готується швидко й з мінімальними витратами. Фото: автора

Пропоную вашій увазі літній, легкий і дуже смачний пиріг із черешнями.

Готується він без борошна, за основу береться здобне пісочне печиву типу «До кави». Я використовувала зі смаком пряженого молока. Продуктів потрібно буде мінімум, а результат просто приголомшливий!


Інгредієнти:
6 яєць, 200 г цукрової пудри, 200 г печива «До кави», ванілін, 1 ч. л. меленої кориці, 500 г черешень.


Приготування:
З черешень видалити кісточку. Яєчні білки збити в піну (я збивала міксером до щільної піни, майже такої, як на бісквіт). Цукрову пудру збити жовтки, додати мелене в крихту печиво, ванілін і корицю.

Обережно перемішати білкову та жовткову маси.

Половину отриманої маси вилити у форму (діаметр 26 см), дно якої встелити пергаментним папером та змастити вершковим маслом.

Черешні викласти на тісто.

Потім вилити масу, яка залишилася. Розрівняти її.


Пиріг випікати при температурі 180°С протягом 15-20 хвилин.

Ще теплим розрізати на порції.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: все готується швидко й з мінімальними витратами. Замість черешень підійдуть будь-які інші ягоди: вишні, малина, смородина, ожина, чорниці тощо.


 

солодка випічка, пиріг, випічка без борошна, літній пиріг, черешневий пиріг, черешня, печиво

Коментарі:

  Так  Ні, дякую