ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Літній ягідний пиріг «Простіше простого»

23 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10822
Пиріг ароматний, пишний, пружний, але не сухий, із легкою приємною ягідною ноткою
Пиріг ароматний, пишний, пружний, але не сухий, із легкою приємною ягідною ноткою Фото: автора

Коли ж іще, як не влітку, балувати своїх близьких смачною, легкою випічкою з ягодами ?!

Пиріг, який я хочу вам запропонувати, повністю відповідає своїй назві – він дуже простий у виконанні. А на смак – ароматний, пишний, пружний, але не сухий, із легкою приємною ягідною ноткою! І головне – він малокалорійний, оскільки готується без масла та олії. За основу я взяла черешню, шовковицю та полуницю. Проте з будь-якою ягідною комбінацією цей смаколик буде вдалим.


Інгредієнти:
500-600 г будь-яких ягід (у мене відповідно черешня без кісточки, чорна шовковиця та полуниця), 6 яєць, 300 г цукру, пакетик ваніліну, дрібка солі, 400-450 г борошна, 5 ст. л. з гіркою сметани (у мене 20% жирності), пакетик розпушувача, цукрова пудра (для посипання).


Приготування:
Перш за все потрібно перебрати ягоди, промити й висушити їх. Велику полуницю можна порізати. Потім у мисці змішати й збити яйця, цукор і ванільний цукор. Влити сметану, додати дрібку солі й усе ще раз збити вінчиком. Просіяти борошно з розпушувачем і ретельно перемішати (тісто за консистенцією виходить як густа сметана).
У тісто дуже обережно, щоб не пошкодити, ввести ягоди.

Перелити суміш у форму (діаметр 28 см), встелену пергаментом змащену вершковим маслом.


Випікати пиріг при 170-180°С 50-60 хвилин (до сухої дерев'яної шпажки).

Дати охолонути у формі, а потім зняти кільце.

Готовий пиріг присипати цукровою пудрою та прикрасити листочком меліси та ягідками.


 

солодка випічка, пиріг, ягідний пиріг, прості рецепти, ягоди, літня випічка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую