clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
День пам'яті Героїв Небесної Сотні
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

23 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 728

Літній ягідний пиріг «Простіше простого»


Пиріг ароматний, пишний, пружний, але не сухий, із легкою приємною ягідною ноткою Фото: автора

Коли ж іще, як не влітку, балувати своїх близьких смачною, легкою випічкою з ягодами ?!

Пиріг, який я хочу вам запропонувати, повністю відповідає своїй назві – він дуже простий у виконанні. А на смак – ароматний, пишний, пружний, але не сухий, із легкою приємною ягідною ноткою! І головне – він малокалорійний, оскільки готується без масла та олії. За основу я взяла черешню, шовковицю та полуницю. Проте з будь-якою ягідною комбінацією цей смаколик буде вдалим.


Інгредієнти:
500-600 г будь-яких ягід (у мене відповідно черешня без кісточки, чорна шовковиця та полуниця), 6 яєць, 300 г цукру, пакетик ваніліну, дрібка солі, 400-450 г борошна, 5 ст. л. з гіркою сметани (у мене 20% жирності), пакетик розпушувача, цукрова пудра (для посипання).


Приготування:
Перш за все потрібно перебрати ягоди, промити й висушити їх. Велику полуницю можна порізати. Потім у мисці змішати й збити яйця, цукор і ванільний цукор. Влити сметану, додати дрібку солі й усе ще раз збити вінчиком. Просіяти борошно з розпушувачем і ретельно перемішати (тісто за консистенцією виходить як густа сметана).
У тісто дуже обережно, щоб не пошкодити, ввести ягоди.

Перелити суміш у форму (діаметр 28 см), встелену пергаментом змащену вершковим маслом.


Випікати пиріг при 170-180°С 50-60 хвилин (до сухої дерев'яної шпажки).

Дати охолонути у формі, а потім зняти кільце.

Готовий пиріг присипати цукровою пудрою та прикрасити листочком меліси та ягідками.


 

солодка випічка, пиріг, ягідний пиріг, прості рецепти, ягоди, літня випічка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сирні конвертики з яблуками — дуже смачне печиво, яке легко готувати
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 2479
Тісто виходить повітряним, начинка — ароматною, а скоринка — хрумкою.
Італійська винна коврижка-тістечко «Стріли Амура»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2300
В Італії дуже популярна випічка на основі червоного вина. І тут я з італійцями солідарна — цей смаколик виходить ніжним, пишним, із великими повітряними дірочками всередині й незабутнім ароматом!
Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2605
Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!
Ароматний пиріг-крихта із лісовою ягодою
солодка випічка, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 1333
Запашна фруктова начинка, розсипчате тісто - гарне поєднання.
Показати ще
Коментарів - 0: