clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
День пам'яті Героїв Небесної Сотні
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

15 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 604

Салат із запеченою морквою, броколі та бринзою


Солонувата бринза створює чудовий контраст із солодкуватою морквою і соковитими помідорами. Фото: автора

Вітамінний салат з освіжаючим смаком свіжої зелені й тонким ароматом запеченої моркви.

Солонувата бринза створює чудовий контраст із солодкуватою морквою і соковитими помідорами. Салат рекомендується подавати порційно. Ідеально пасує до запеченого м'яса або риби.


Інгредієнти:
100 г броколі, 100 г помідор, листя салату, 200 г бринзи, кілька гілочок свіжого кропу, листя салату.
Для запеченої моркви: 4 невеликих морквини, 1 ст. л. оливкової олії, 1 ч. л. меду, сушений базилік, сіль, кмин, перець за смаком.
Для заправки: 4 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. меду, сіль, перець за смаком.


Приготування:
Запекти моркву: розігріти духовку до 200°С. Змішати мед, олію і базилік. Почищену й промиту моркву нарізати півмісяцями й полити медовою сумішшю, посолити й поперчити за смаком. Викласти в підготовлену форму або на встелене фольгою деко.

Запікати в духовці протягом 40-45 хвилин до м'якості моркви. Охолодити.
Броколі розібрати на суцвіття й опустити в киплячу воду на 1-2 хвилини. Промити холодною водою (щоб капуста не втратила свого яскраво-зеленого кольору) й обсушити.

Подрібнити зелень та помідори. Листя салату порвати руками. Змішати всі інгредієнти для заправки. Розкласти, листя салату, овочі та зелень в порційні тарілки, посипати кубиками бринзи, подрібненим кропом і полити заправкою.


 

салати, салати без майонезу, бринзу, салат з запеченої моркви, броколі, помідори

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2448
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Салат «Куряче гніздечко» — смачне частування для Вогняного Півня
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2274
28 січня за східним гороскопом, весело помахуючи хвостиком, Вогняна Мавпа — символ року 2016 — залишить нас, поступаючись своїм місцем Півневі. Зустріньте нового господаря року приязно, приготувавши на вечерю нову цікаву страву.
Теплий салат «Гарона» від шеф-кухаря Олени Ващенко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1740
Незвичний, цікавий і дуже свіжий салатик.
Салат із корейською морквою та курятиною від шеф-кухаря кафе «Кінто» Олексія Випірайленко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 706
Корейська морква чудово поєднується з курятиною, грибами й огірками.
Показати ще
Коментарів - 0: