Гаряча тема:
- Війна
Такі мафіни сподобаються як дітям, так і дорослим. Смачні, поживні, соковиті, словом, ця страва просто приречена стати улюбленою. Готуються мафіни на основі соусу Ранч. Це мабуть один із найпоширеніших соусів/приправ у світі. Існує сотні різних його варіацій, але основа одна й та ж сама (кефір/пахта, лимонний сік, зелень). Соус Ранч — це чудова приправа в салати, його подають із шашликом та й взагалі можна використовувати як діп до свіжих овочів.
Інгредієнти:
4 маленькі курячі грудки, 200 г шампіньйонів, склянка натертого сиру (я брала «Королівський» з великими дірками), половина склянки соусу Ранч, половина склянки борошна, половина склянки молока, 3 яйця, зелень.
Для соусу Ранч: склянка кефіру, 3-4 ст. л. майонезу, зубок часнику, 1 ч. л. зелені петрушки, 1 ч. л. свіжої зеленої цибулі, 1 ч. л свіжого кропу, 1 ч. л. лимонного соку, 0,5 ч. л. гірчиці, 0,5 ч. л. солі, суміш перців мелена, 0,5 ч. л. паприки.
Приготування:
Спочатку слід приготувати соус Ранч: всі інгредієнти збити в блендері, поки вони не стануть однорідною масою (приблизно хвилину). Поступово додати майонез, а потім кефір. Зберігати в холодильнику в щільно закритій банці або пляшці.
Курячі грудки відварити в підсоленій воді, охолодити, порізати шматочками довільної форми.
Гриби помити й нарізати маленькими скибочками.
Змішати разом до однорідної консистенції молоко, соус Ранч, борошно і яйця. Порізати улюблену зелень (у моєму випадку це базилік — зелений і фіолетовий).
Потерти на тертці сир. Змішати разом курку, гриби, сир, базилік і молочно-яєчну суміш із борошном (борошняну суміш виливати не всю, трішки залишити, уявіть, що ви заправляєте салат).
Формочки для випікання кексів злегка змастити вершковим маслом і присипати панірувальними сухарями. Ложкою викладіть фарш.
Зверху полити молочно-яєчною сумішшю з борошном, яка залишилася.
Випікати в духовці до готовності (приблизно 20 хвилин) при температурі 180°С. Охолодити й можна подавати. Мафіни гарно смакують як у холодному, так і в гарячому вигляді.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: