clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
День пам'яті Героїв Небесної Сотні
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

14 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 806

Курячі мафіни з сиром та соусом Ранч


Чудова закуска, яка готується досить швидко, виглядає оригінально. Фото: автора

Чудова закуска, яка готується досить швидко, виглядає оригінально, нескладна у виконанні й чудово підійде для званої вечері.

Такі мафіни сподобаються як дітям, так і дорослим. Смачні, поживні, соковиті, словом, ця страва просто приречена стати улюбленою. Готуються мафіни на основі соусу Ранч. Це мабуть один із найпоширеніших соусів/приправ у світі. Існує сотні різних його варіацій, але основа одна й та ж сама (кефір/пахта, лимонний сік, зелень). Соус Ранч — це чудова приправа в салати, його подають із шашликом та й взагалі можна використовувати як діп до свіжих овочів.


Інгредієнти:
4 маленькі курячі грудки, 200 г шампіньйонів, склянка натертого сиру (я брала «Королівський» з великими дірками), половина склянки соусу Ранч, половина склянки борошна, половина склянки молока, 3 яйця, зелень.
Для соусу Ранч: склянка кефіру, 3-4 ст. л. майонезу, зубок часнику, 1 ч. л. зелені петрушки, 1 ч. л. свіжої зеленої цибулі, 1 ч. л свіжого кропу, 1 ч. л. лимонного соку, 0,5 ч. л. гірчиці, 0,5 ч. л. солі, суміш перців мелена, 0,5 ч. л. паприки.


Приготування:
Спочатку слід приготувати соус Ранч: всі інгредієнти збити в блендері, поки вони не стануть однорідною масою (приблизно хвилину). Поступово додати майонез, а потім кефір. Зберігати в холодильнику в щільно закритій банці або пляшці.


Курячі грудки відварити в підсоленій воді, охолодити, порізати шматочками довільної форми.

Гриби помити й нарізати маленькими скибочками.

Змішати разом до однорідної консистенції молоко, соус Ранч, борошно і яйця. Порізати улюблену зелень (у моєму випадку це базилік — зелений і фіолетовий).

Потерти на тертці сир. Змішати разом курку, гриби, сир, базилік і молочно-яєчну суміш із борошном (борошняну суміш виливати не всю, трішки залишити, уявіть, що ви заправляєте салат).


Формочки для випікання кексів злегка змастити вершковим маслом і присипати панірувальними сухарями. Ложкою викладіть фарш.

Зверху полити молочно-яєчною сумішшю з борошном, яка залишилася.

Випікати в духовці до готовності (приблизно 20 хвилин) при температурі 180°С. Охолодити й можна подавати. Мафіни гарно смакують як у холодному, так і в гарячому вигляді.


 

М`ясо та субпродукти, закуски, мафіни з курятини, сир, соус Ранч, солона випічка, страви з курятини

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 752
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: смачні хрусткі грінки з лаваша
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 878
Ця страва — щось середнє між сендвічем, тарталеткою і канапе. Рулет з лаваша надає великий простір для реалізації фантазії і смаків кулінара.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1166
Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: Сарделька в тісті за 10 хвилин
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 2606
Кляр такий вдалий, що одного разу спробувавши його, починаєш смажити у ньому все — і цвітну капусту, і рибу, і яблука, і картоплю...
Показати ще
Коментарів - 0: