clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

1 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 991

СМАЧНІ ІДЕЇ ДЛЯ ПІКНІКА: Банани-гриль із шоколадом


Цей десерт можна приготувати у мікрохвильовці, прогрівши банан усього півтори хвилини. Фото: автора

Звикли смажити на мангалі м'ясо, рибу та овочі-гриль? А як щодо бананів?

Такий гарячий десерт сподобається як дітям, так і дорослим. М'якоть банана при запіканні дивним чином перевтілюється у дуже смачну «субстанцію», а з розтопленим шоколадом утворюється безпрограшний «дует». Ну, а якщо під рукою знайдеться морозиво, то цілком можна померти від щастя. До речі, цей десерт можна приготувати у мікрохвильовці, прогрівши банан усього півтори хвилини. Банан при цьому почорніє, а шоколад розтопиться.


Інгредієнти:
6 бананів, плитка молочного шоколаду з дробленими лісовими горіхами, дрібка кориці.


Приготування:
Надрізати банан з одного боку, вздовж по всій довжині, намагаючись зберегти його вигин і не пошкоджуючи шкірку знизу. Плитку шоколаду поламати на маленькі шматочки і встромити їх у розріз банана (краще брати шоколад із горішками – так смачніше; але можна експериментувати й спробувати запекти банани з родзинками, чорносливом, карамельками, медом та згущеним молоком). За бажанням посипати корицею.

Закріпити решітку на барбекюшниці.

Запікати на грилі (або в духовці) до розтоплення шоколаду та почорніння бананів (до речі, паралельно можна смажити м'яско, овочі чи рибку).

Їсти ложкою. Нею зручніше виїдати десерт безпосередньо із непошкодженої шкурки.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: фото «до» я ще встигла зробити, а ось «після»... Дуже нетерплячі дегустатори мені попалися. Навколо мангала 10 кругів «намотали», поки банани запікалися!


 

десерти, страви для пікніка, пікнік, барбекю, банани гриль, шоколад, запікання на багатті, банани з шоколадом

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Торт на основі польського пляцка «Пані Валевська»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1293
Традиційний десерт польської кухні, який вже став досить популярним і на Західній Україні.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Пляцок «Курка в декреті»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1616
Шедевральний тортик, який обов’язково сподобається Вогняному Півню.
Ідеальний рецепт тонких млинців для фарширування
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1230
Млинці виходять тонкими, еластичними й дуже смачними.
Трюфельний торт – справжня мрія шокоголіків
торти
Світлана ЯСЬКОВА 917
Оригінальний, ніжний, кремовий. Цей шоколадний тортик просто тане у роті!
Показати ще
Коментарів - 0: