Гаряча тема:
- Війна
Такий гарячий десерт сподобається як дітям, так і дорослим. М'якоть банана при запіканні дивним чином перевтілюється у дуже смачну «субстанцію», а з розтопленим шоколадом утворюється безпрограшний «дует». Ну, а якщо під рукою знайдеться морозиво, то цілком можна померти від щастя. До речі, цей десерт можна приготувати у мікрохвильовці, прогрівши банан усього півтори хвилини. Банан при цьому почорніє, а шоколад розтопиться.
Інгредієнти:
6 бананів, плитка молочного шоколаду з дробленими лісовими горіхами, дрібка кориці.
Приготування:
Надрізати банан з одного боку, вздовж по всій довжині, намагаючись зберегти його вигин і не пошкоджуючи шкірку знизу. Плитку шоколаду поламати на маленькі шматочки і встромити їх у розріз банана (краще брати шоколад із горішками – так смачніше; але можна експериментувати й спробувати запекти банани з родзинками, чорносливом, карамельками, медом та згущеним молоком). За бажанням посипати корицею.
Закріпити решітку на барбекюшниці.
Запікати на грилі (або в духовці) до розтоплення шоколаду та почорніння бананів (до речі, паралельно можна смажити м'яско, овочі чи рибку).
Їсти ложкою. Нею зручніше виїдати десерт безпосередньо із непошкодженої шкурки.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: фото «до» я ще встигла зробити, а ось «після»... Дуже нетерплячі дегустатори мені попалися. Навколо мангала 10 кругів «намотали», поки банани запікалися!
Оновлено 16.06.2017:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: