clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

2 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 886

Черешнянка – молочно-ягідний кисіль за фірмовим бабусиним рецептом


Вживають черешнянку в гарячому вигляді зі сметанкою, а також зі свіжою булочкою. Фото: автора

Страва, яка асоціюється у мене з дитинством.

Черешнянка – незвичайна старовинна солодка страва з черешні, яка присутня в російській та українській кухнях. Таким смаколиком моя бабусечка тішила нас із братом щоліта. Ми просто обожнювали цей кремоподібний ароматний десерт! До речі, за цією ж технологією можна готувати слив’янку, вишнянку, ябчанку та ягодянку (суміш-мікс із ягід).


Інгредієнти:
500 г черешень (у мене чорна та рожева в рівних пропорціях), 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. меду, 500 мл молока, 4 ст. л. борошна, ванілін, лимонна цедра.


Приготування:
Технологія приготування черешнянки трішки відрізняється від приготування звичайного традиційного киселя. Спочатку черешню слід промити й видалити кісточку.

Потім відварити у воді із цукром (після закипання буквально 5 хвилин). Вода має ледь прикривати ягоди.

Потім додати мед, ванілін та лимонну цедру.


В окремому посуді розвести борошно в холодному молоці. Отриману суміш влити тонкою цівкою у киплячий черешневий відвар.

Добре перемішати й на маленькому вогні довести до кипіння, постійно помішуючи. Готова черешнянка має бути за консистенцією як не дуже густа сметана.

Ще гарячою суміш розлити у креманки, прикрасити свіжою черешнею, м’ятою та лимоном. Можна за бажанням посипати корицею.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: вживають черешнянку в гарячому вигляді зі сметанкою, а також зі свіжою булочкою. Але й холодний десерт смакує пречудово.


 

десерти, черешнянка, молочний кисіль, літні ягоди, черешня, літні смаколики, молоко

До теми

Бананабред — банановий хліб від кулінарного блогера AndyChef
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА
З таким хлібом навіть торту не потрібно!
Торт на основі польського пляцка «Пані Валевська»
торти
Світлана ЯСЬКОВА
Традиційний десерт польської кухні, який вже став досить популярним і на Західній Україні.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Пляцок «Курка в декреті»
торти
Світлана ЯСЬКОВА
Шедевральний тортик, який обов’язково сподобається Вогняному Півню.
Горіховий чізкейк – по-справжньому «жіночий» десерт
солодка випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА
Неймовірний смаколик! Його не описати словами. Текстура просто чарівна, а смак… кремовий, топлений, карамельний...
Показати ще
Коментарів - 0: