Гаряча тема:
- Війна
Відкривши взимку баночку таких малосольних огірків, ви здивуєтеся — вони виходять дуже ароматними й хрусткими, просто як улітку. В консервуванні огірків за цим рецептом немає нічого складного — всі кроки прості й під силу навіть початківцям у галузі консервації.
Інгредієнти (на банку ємністю 3 л):
2 кг огірків, 50 г зелені (естрагон, листя смородини, вишні, хрону, суцвіття кропу), 1 л води, 5-6 горошин перцю, 3 зубки часнику, 2 ст. л. солі, гіркий перець — за смаком.
Приготування:
Всю зелень і приправи добре промити, обсушити. Промити невеликі й неперезрівші огірки й залити їх на 3-4 години холодною водою.
Викласти огірки в банку, перекладаючи зеленню, нарізаним пластинками або цілим часником, гіркий стручковий перець (якщо використовується, то потрібно брати на 1 банку не більше п'ятої частини стручка).
У чайнику до кипіння довести воду, всипати сіль, розчинити її і дати розсолу охолонути, залити холодним розсолом огірки в банці, накрити спеціальною кришкою з дірками або марлею. Так залишити при кімнатній температурі на 2-3 дні.
Далі малосольні огірочки потрібно накрити металевою кришкою, поставити в каструлю з холодною водою (вона повинна доходити до середини банки або трохи вище), довести воду до кипіння на середньому вогні, простерилізувати огірки 20-25 хвилин, потім закатати.
Охолодити консервовані малосольні огірки при кімнатній температурі, прибрати на зберігання в прохолодне місце.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: