ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Скумбрія Ескабече» — смачна рибка у цікавому маринаді

11 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4983
Використовувати можна різну рибу, але я готувала класичний рецепт зі скумбрією
Використовувати можна різну рибу, але я готувала класичний рецепт зі скумбрією Фото: автора

Старовинний рецепт іспанської кухні.

Процес приготування «Ескабече» досить незвичний. Саме завдяки своїй неординарності ця латиноамериканська страва й привернула мою увагу. Перш ніж маринувати рибу, її необхідно термічно обробити. Подають скумбрію холодною, що в літню спеку дуже актуально. Використовувати можна різну рибу, але я готувала класичний рецепт зі скумбрією (в такий спосіб можна готувати сардини й навіть птицю). «Ескабече» буває як із овочами так і без, але овочі виходять шалено смачними, а в поєднанні з рибою взагалі казка!

Інгредієнти:
4 середніх скумбрії, 2 болгарських перці, 2 морквини, 2 цибулини, 3 зубки часнику, декілька горошин чорного перцю, червоний мелений перець, лавровий листок, 50-60 мл оливкової олії, 3 ст. л. винного оцту, 100 мл білого сухого вина,
сушений чебрець (за бажанням), паприка, сіль, цукор, вода (близько пів-склянки).

Приготування:
Скумбрію почистити, нарізати порційними шматками, посолити, залишити на декілька хвилин, потім занурюючи в борошно, обсмажити до рум'яної скоринки. Обсушити від залишків жиру на паперовому рушнику.


Овочі нарізати довільно (мені подобається великими шматками). Влити на сковорідку трішки оливкової олії, вкинути цибулю й моркву, підсмажити. Потім покласти перці, подрібнений часник. Смажити все разом ще 3 хвилини. Псипати перець, додати лавровий листок, чебрець і паприку. Влити вино, оцет, посолити, присмачити цукром й дати закипіти (маринад краще пробувати і відрегулювати на свій смак).

Рибку скласти у каструлю, додати маринад із овочами та влити трішки води. Готувати скумбрію в маринаді на маленькому вогні протягом 7-8 хвилин.

Потім страву охолодити й поставити в холодильник на 10-12 годин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я не витримала цілих 10 годин і ми ласували «Ескабече» вже через 3 години. Страва чудово промаринувалася. Проте, коли скуштували скумбрію наступного дня, то зрозумілі, що вона реально стала ще смачнішою.  

риба та морепродукти, рибні страви, скумбрія ескабече, скумбрія, ескабече, риба в маринаді, іспанська кухня, латиноамериканська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую