Гаряча тема:
- Війна
Дуже люблю випічку з різними плодами та ягодами. А ще моя сім'я просто у захваті від соковитого бісквіта на основі кукурудзяного борошна. Вчора я вирішила поєднати всі ці смаколики в одній страві... Так і з'явився цей чудовий пиріг – дуже смачний, соковитий, ніжний, із оригінальною цитрусової ноткою.
Інгредієнти:
3 яйця, 130 мл густого кефіру, 2/3 склянки цукру, 2,5 ст. л. рафінованої олії, 2/3 склянки кукурудзяного борошна, 1/3 склянки пшеничного борошна, 1 ч. л. розпушувача, 2-2,5 склянки вишні, 10 абрикосів, ванілін, сік і цедра апельсина, 2-3 ст. л. цукрової пудри.
(Склянка – 250 мл)
Приготування:
Форму діаметром 21 см змастити вершковим маслом. Білки відокремити від жовтків. Жовтки збити з цукром, додати олію, збити, влити кефір. Потерти на тертці цедру апельсина. Просіяти пшеничне та кукурудзяне борошно, додати розпушувач, ванілін. З'єднати борошно з жовтковою сумішшю. Білки охолодити, потім збити з дрібкою солі в міцну піну. Обережно змішати ложкою білки з основним тістом.
Вишню відокремити від кісточки й обкачати в борошні.
На дно форми викласти половинки чотирьох абрикосів, вилити тісто, викласти інші половинки абрикосів і вишню.
Нагріти духовку до 180°С. Випікати приблизно 40-45. За 5 хвилин до закінчення підігріти сік апельсина з цукровою пудрою і вилити апельсиновий сироп на пиріг.
Зачекати доти, поки бісквіт не вбере у себе апельсиновий соус, й вийняти його із форми.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: