ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Кукурудзяний бісквіт із вишнею та абрикосами

14 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5151
Кукурудзяний бісквіт неймовірно ніжний та практично невагомий!
Кукурудзяний бісквіт неймовірно ніжний та практично невагомий! Фото: автора

Вологий і ніжний пиріг із легкою цитрусовою ноткою.

Дуже люблю випічку з різними плодами та ягодами. А ще моя сім'я просто у захваті від соковитого бісквіта на основі кукурудзяного борошна. Вчора я вирішила поєднати всі ці смаколики в одній страві... Так і з'явився цей чудовий пиріг – дуже смачний, соковитий, ніжний, із оригінальною цитрусової ноткою.


Інгредієнти:
3 яйця, 130 мл густого кефіру, 2/3 склянки цукру, 2,5 ст. л. рафінованої олії, 2/3 склянки кукурудзяного борошна, 1/3 склянки пшеничного борошна, 1 ч. л. розпушувача, 2-2,5 склянки вишні, 10 абрикосів, ванілін, сік і цедра апельсина, 2-3 ст. л. цукрової пудри.
(Склянка – 250 мл)


Приготування:
Форму діаметром 21 см змастити вершковим маслом. Білки відокремити від жовтків. Жовтки збити з цукром, додати олію, збити, влити кефір. Потерти на тертці цедру апельсина. Просіяти пшеничне та кукурудзяне борошно, додати розпушувач, ванілін. З'єднати борошно з жовтковою сумішшю. Білки охолодити, потім збити з дрібкою солі в міцну піну. Обережно змішати ложкою білки з основним тістом.


Вишню відокремити від кісточки й обкачати в борошні.

На дно форми викласти половинки чотирьох абрикосів, вилити тісто, викласти інші половинки абрикосів і вишню.

Нагріти духовку до 180°С. Випікати приблизно 40-45. За 5 хвилин до закінчення підігріти сік апельсина з цукровою пудрою і вилити апельсиновий сироп на пиріг.

Зачекати доти, поки бісквіт не вбере у себе апельсиновий соус, й вийняти його із форми.


 

солодка випічка, бісквіт, кукурудзяне борошно, вишня, абрикоси, апельсин, літні пироги, кукурудзяний бісквіт

Коментарі:

  Так  Ні, дякую