clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

15 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 668

Картопляні ньокки з грибами та сиром — якщо по-простому, то італійські галушки


Порція просто величезна. Я половину зварила, іншу ж половину — заморозила про запас Фото: автора

Їх ще називають «ледачими картопляними варениками» або «картопляними італійськими кльоцками».

Найчастіше для приготування ньокків використовуються пшеничне борошно, манна крупа, яйця, сир, рікотта або будь-який інший м’який сир, картопля, шпинат, хлібні крихти тощо. Цю страву подають у поєднанні з сиром, томатним соусом, песто або просто із розтопленим вершковим маслом. В супермаркетах широко поширені заморожені, сушені та свіжі (у герметичних упаковках) ньокки. Але вони аж ніяк не можуть зрівнятися з домашніми, приготованими власноруч. Тим більше, що готувати їх дуже просто.

Інгредієнти:
Для ньокків: 1 кг картоплі, 400 г борошна, 2 яйця, сіль, дрібка цукру, мускатний горіх (за смаком).
Для соусу: 1 кг печериць (у мене лісові гриби), 2-3 ст. л. овочевого бульйону, 0,5 склянки тертого пармезану (можна замінити іншим твердим сиром на ваш смак), 2 зубки часнику, 1 ст. л. томатної пасти, зелень кропу (в оригінальному рецепті використовується петрушка), 4 ст. л. оливкової олії, сіль, перець за смаком.

Приготування:
Приготувати ньокки: картоплю відварити в «мундирі», почистити й натерти на дрібній тертці. Додати яйця, сіль, мускатний горіх і поступово всипати борошно. Замісити м'яке тісто (воно не повинно липнути до рук, але й сильно «забивати» його борошном також не варто - ньокки будуть твердими).

Відрізати від тіста шматочки, розкачати їх в «ковбаску» на присипаному борошном столі й нарізати маленькими брусочками.

Кожен обкачати в борошні й придавати не сильно виделкою. Викласти ньокки на присипану борошном тацю, щоб трохи підсохли.


Приготувати соус: гриби помити і нарізати пластинами (я попередньо відварила лісові гриби до готовності). На сковорідці розігріти оливкову олію, розчавити часник в шкірці й обсмажити, потім часник викинути, а в сковорідку додати гриби. Смажити 5-7 хвилин. Додати нарізану зелень, томатну пасту і бульйон, тушкувати 2-3 хвилини.


У підсоленій киплячій воді відварити ньокки (варятся вони швидко — 1-2 хвилини, як спливуть, значить готові!). Перекласти галушечки в сковорідку до соусу, додати половину тертого пармезану.

Перемішати й подавати, притрусивши зверху ще сиром.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: порція просто величезна. Я половину зварила, іншу ж половину — заморозила про запас. Заморожені ньокки абсолютно не втрачають своїх смакових якостей. Потім їх достатньо перед приготуванням дістати з морозиловки й відварити. Все як із пельменями чи варениками. Тому раджу, все ж таки, робити цілу порцію. 

крупи та страви з борошна, гриби, ньокки, італійськы галушки, кльоцки, картопля, страви з картоплі, картопляні ледачі вареники, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Маринована закуска із заморожених лісових грибів
закуски, гриби, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 681
Швидкий і експрес-метод для святкового столу.
Тефтелі по-селянськи в грибному соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 683
Класична страва української кухні.
М’ясні тефтелі в томатному соусі з грибами
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 849
Оскільки ці м’ясні кульки «купаються» у смачнючому соусі, то страва просто ідеальна до пасти та картопляного пюре.
Грибна юшка – національна родзинка Карпат
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 838
Завдяки різноманітності карпатської кухні, ароматний і насичений суп з білих грибів може готуватися по-різному навіть в одному й тому ж селищі.
Показати ще
Коментарів - 0: