clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

18 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 726

«Швидкі» кабачки, мариновані з медом та зеленню


Хочу зауважити, що й на «парадному» столі закуска теж не загубиться. Дуже навіть користується попитом. Фото: автора

Пристойна закуска, яка готується на «раз-два-три».

Цей рецепт я знайшла на одному з кулінарних форумів (низький уклін автору!). Це така смакота — очманіти! Поспішаю поділитися з вами. Раджу одразу робити подвійну або потрійну порцію. Просто, швидко й дуууже смачно!

Інгредієнти:
1 кг кабачків (вага почищених), 1 ч. л солі.
Для маринаду: 60 мл оливкової олії, 5 ст. л винного оцту (або яблучного), 3-4 ст. л. меду, 3-4 зубки часнику, мелений чорний перець, свіжа зелень (на ваш смак — кріп, кінза, зелень селери, петрушка).

Приготування:
Кабачки помити й зрізати шкірку (якщо плоди молоді, можна робити разом зі шкірочкою). Нарізати повздовж овочечисткою тонкими смужками (у вас має вийти щось на кшталт довгої тонкою пасти).

Скласти в миску, посолити й залишити на 30 хвилин.
Приготувати маринад: часник пропустити через прес, змішати з оливковою олією, медом, винним оцтом, перцем і дрібно нарізаною зеленню. Все перемішати.


З кабачків злити рідину, відтиснути руками. Залити маринадом, перемішати.


Поставити в холодильник на 2-3 години. За цей час можна декілька разів перемішати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: енерговитрат страва вимагає — ну менше вже просто не буває! А результат реально дуже гідний. Хочу зауважити, що й на «парадному» столі закуска теж не загубиться. Дуже навіть користується попитом. 

закуски, овочеві страви, кабачки, мед, мариновані кабачки, літні страви

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 803
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: смачні хрусткі грінки з лаваша
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 904
Ця страва — щось середнє між сендвічем, тарталеткою і канапе. Рулет з лаваша надає великий простір для реалізації фантазії і смаків кулінара.
Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2025
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 887
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Показати ще
Коментарів - 0: