clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

23 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 681

Сирно-шоколадний пиріг із чорницею


Оскільки я любитель усього сирного та божевільний фанат чорниці, цей пиріг мене одразу ж зацікавив! Фото: автора

Нереальна смакота з ніжним сирним кремом, шоколадним м'яким тістом і свіжою ягідною ноткою.

Оскільки я любитель усього сирного та божевільний фанат чорниці, цей пиріг мене одразу ж зацікавив! Проте ви можете готувати його із будь-якою ягодою. Дуже цікаве поєднання зі смородиною та малиною. Також підійде брусниця або вишня — ці ягоди розбавлять шоколадний смак приємною кислинкою.
Рецепт розрахований на роз'ємну форму діаметром 21 см. У ній він виходить височеньким та ошатним.

Інгредієнти:
Для тіста: 2 ст. л. какао, 50 г вершкового масла, 50 г борошна, яйце, 50 г цукру, 1/2 ч. л. розпушувача, ванілін.
Для сирно-чорничної начинки: 300 г ванільних сирків (у мене солодкі сирки з вишнею, підійдуть також із родзинками або з курагою), 50 г цукру, 2 яйця, 2 ст. л. крохмалю (без гірки), склянка чорниці, ванілін.

Приготування:
Тісто: розтопити в мисці на невеликому вогні масло, додати какао і цукор, перемішати до розчинення цукру, зняти з вогню.

Яйця збити в пишну піну.

Додати в трохи охолоджену шоколадну масу. Швидко перемішати вінчиком. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти в тісто, ретельно перемішати.

Форму змастити вершковим маслом (боки), дно — встелити пергаментом. Викласти шоколадне тісто, рівномірно розподіливши його.


Для начинки: сир звільнити від упаковки й збити міксером із яйцями та цукром.

Додати крохмаль і ще раз збити.

Висипати чорницю й перемішати.

Вилити начинку поверх шоколадного тіста, розрівняти.


Випікати пиріг в заздалегідь розігрітій до 180ºС духовці 25-30 хвилин.


Пиріг повністю охолодити й лише тоді зняти кільце з форми.

Розрізати на порції й прикрасити листочками м’яти та ягодами. Можна полити карамельним топінгом.


 

солодка випічка, сирний креми, пиріг, шоколадний пиріг, шоколад, сир, чорниця, ягідні пироги, літні пироги, шоколадно-сирний пиріг з чорницею, шоколадний бісквіт

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Tarte au sucre» - шалено смачний цукровий пиріг з родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2663
Саме під такою назвою він «гуляє» Інтернетом.
Яблучний тарт «Трояндочки» із заварним апельсиновим кремом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2040
Це дивовижно красивий пиріг, який чудово виглядає і цілим, і порізаним на порції.
Сирні конвертики з яблуками — дуже смачне печиво, яке легко готувати
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 2491
Тісто виходить повітряним, начинка — ароматною, а скоринка — хрумкою.
Дуже смачна горіхова мазурка з родзинками та журавлиною
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2910
Рецепт дуже простий, нескладний у приготуванні, можна сказати буденний, але за смаком анітрохи не поступається святковим пирогам!
Показати ще
Коментарів - 0: