Гаряча тема:
- Війна
Оскільки я любитель усього сирного та божевільний фанат чорниці, цей пиріг мене одразу ж зацікавив! Проте ви можете готувати його із будь-якою ягодою. Дуже цікаве поєднання зі смородиною та малиною. Також підійде брусниця або вишня — ці ягоди розбавлять шоколадний смак приємною кислинкою.
Рецепт розрахований на роз'ємну форму діаметром 21 см. У ній він виходить височеньким та ошатним.
Інгредієнти:
Для тіста: 2 ст. л. какао, 50 г вершкового масла, 50 г борошна, яйце, 50 г цукру, 1/2 ч. л. розпушувача, ванілін.
Для сирно-чорничної начинки: 300 г ванільних сирків (у мене солодкі сирки з вишнею, підійдуть також із родзинками або з курагою), 50 г цукру, 2 яйця, 2 ст. л. крохмалю (без гірки), склянка чорниці, ванілін.
Приготування:
Тісто: розтопити в мисці на невеликому вогні масло, додати какао і цукор, перемішати до розчинення цукру, зняти з вогню.
Яйця збити в пишну піну.
Додати в трохи охолоджену шоколадну масу. Швидко перемішати вінчиком. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти в тісто, ретельно перемішати.
Форму змастити вершковим маслом (боки), дно — встелити пергаментом. Викласти шоколадне тісто, рівномірно розподіливши його.
Для начинки: сир звільнити від упаковки й збити міксером із яйцями та цукром.
Додати крохмаль і ще раз збити.
Висипати чорницю й перемішати.
Вилити начинку поверх шоколадного тіста, розрівняти.
Випікати пиріг в заздалегідь розігрітій до 180ºС духовці 25-30 хвилин.
Пиріг повністю охолодити й лише тоді зняти кільце з форми.
Розрізати на порції й прикрасити листочками м’яти та ягодами. Можна полити карамельним топінгом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: