ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат «Баклажановий рай» з яйцями та зеленню

25 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2614
Викласти салат у салатник і прикрасити часточками яйця.
Викласти салат у салатник і прикрасити часточками яйця. Фото: автора

У баклажановий сезон хочу поділитися дуже легким у приготуванні і смачним салатом.

Дізналася цей рецепт уже давно й готую його щоразу, як тільки з’являються у продажу баклажани. В оригіналі салатик заправляється майонезом, але для мене цілком достатньо того, що баклажани і цибуля обсмажуються на рослинній олії. Салатик і так соковитий виходить і необхідність у майонезі, думаю, відпадає (талія скаже вам спасибі! 


Інгредієнти:
4 баклажани, 5 варених яєць, 2 великі цибулини, 2 ст. л. олії – оливкової або соняшникової, 3 зубки часнику, майонез (я не використала!), сіль, перець, трохи петрушки і кропу.


Приготування:
Баклажани помити, почистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками. Посолити й відставити на 20 хвилин для усунення гіркоти.

Відварити яйця, почистити і нарізати довільними шматочками. Кубики баклажанів відтиснути та підсмажити на олії до золотавого кольору (приблизно хвилин 10). Цибулю нарізати півкільцями, додати до баклажанів і готувати все разом ще декілька хвилин.

Потім зняти і дати трохи охолонути. У салатниці змішати всі компоненти, посолити трішки за смаком, поперчити, вичавити часник і перемішати. Додати трохи кропу і петрушки.

Якщо використовуєте майонез – заправити ним салат. Викласти салат у салатник і прикрасити часточками яйця.


 

салати, яйця, баклажани, салат з баклажанів, салат баклажановий рай, салати без майонезу

Коментарі:

  Так  Ні, дякую