clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
День пам'яті Героїв Небесної Сотні
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

26 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 599

Кабачковий рисовий суп із часниковими грінками


При подачі заправити сметанкою, посипати грінками та прикрасити листочком базиліку чи іншою улюбленою зеленню. Фото: автора

Легка перша страва для спекотного дня.

Дуже цікавий смак набувають кабачки, зварені в супі. З ними перша страва виходить неймовірно смачнющою. А курячий бульйон, багато овочів і часникові гріночки — це взагалі пісня! Суп ситний і незвичний, обов'язково спробуйте!

Інгредієнти:
На велику каструлю: 1 склянка рису, 8-9 картоплин, 500 г кабачків, 4-5 курячих крилець, 2-3 помідори, 1 болгарська перчина, 30 г вершкового масла, морквина, цибулина, сіль, перець, зелень селери або петрушки.
Для грінок: білий хліб чи батон, оливкова олія, сіль, перець, часник (все у довільній кількості).

Приготування:
Курячі крильця відварити. Додати у бульйон картоплю, нарізану кубиками. Коли вода закипить, всипати промитий рис. Варити 10 хвилин.

Кабачки помити, нарізати кубиками і злегка обсмажити на вершковому маслі.

Помідори та перець нарізати довільно (пасерувати не потрібно!).

Додати у суп пасеровані кабачки, перець і томати. Приготувати з моркви та цибулі засмажку. Засмажку теж відправити у каструлю (я смажила овочі на тому ж маслі, що й кабачки).

Суп посолити й поперчити, додати подрібнену зелень. При подачі заправити сметанкою, посипати грінками та прикрасити листочком базиліку чи іншою улюбленою зеленню.


Для грінок: хліб нарізати кубиками й підсушити у духовці на сухій дечці. Приготувати часникову заправку, змішавши вичавлений часник, сіль, олію та перець. Сухарики полити часниковою олією і перемішати. 

перші страви, кабачковий суп, рисовий суп, часникові грінки, літні супи, курячий бульйон, курячі крильця, овочеві супи, кабачковий рисовий суп

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Вершковий суп із баклажанами та грибами
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 566
Досить незвичайне поєднання продуктів, але виходить дуже смачно!
Морквяно-імбирний крем-суп із часником та рум’яними грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 417
По-справжньому зимова, дуже смачна і легка в приготуванні перша страва з легким імбирним смаком.
Солянка збірна м’ясна: рятуємо продукти після свят
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 885
У приготуванні цієї першої страви слід дотримуватися трьох головних правил – вона має бути наваристою, гостренькою, солоненькою та кисленькою.
Класична окрошка з курячою грудкою на білому квасі
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 516
Традиційний старовинний рецепт+головні секрети приготування.
Показати ще
Коментарів - 0: