clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

4 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 832

Варшавський манний пиріг з яблуками та родзинками


Прекрасний бюджетний яблучний пиріг без яєць і сметани з мінімальною кількістю масла. Фото: автора

Дуже смачний і неймовірно простий у приготуванні пиріг, у якому замість тіста використовується суха суміш.

В процесі випічки манка взаємодіє з яблучним соком, і в результаті виходить пречудова річ! Яєць у цьому рецепті немає, сметани також, масла мінімум. Тому цей рецепт цілком можна віднести до бюджетної кухні. В оригіналі пиріг чисто яблучний, але я кладу туди ще родзинки та мед. Так смак пирога стає ще цікавішим та оригінальнішим.


Інгредієнти:
7 яблук, по склянці борошна, манної крупи та цукру, ванілін, 100 г вершкового масла, 0,5 ч. л. розпушувача, сік половинки лимона, 50 г родзинок, лимонна або апельсинова цедра, кориця – за смаком, 1 ст. л. меду.


Приготування:
Яблука помити, почистити й натерти на крупній тертці. Полити їх лимонним соком, посипати корицею. Додати родзинки, цедру та мед. Ретельно перемішати.
Круглу форму для випічки встелити пекарським папером і рясно змастити вершковим маслом.
З'єднати борошно, манну крупу, цукор, ванілін і розпушувач. Висипати третину борошняної суміші на дно форми.

Розрівняти шар і покласти зверху третину яблук.

Чергувати шари яблук і сухої суміші.

На останній шар розкласти шматочки вершкового масла.


Випікати варшавський пиріг в духовці, розігрітій до 180-200°С, протягом 30-40 хвилин (на пирозі повинна з'явитися красива золотава скоринка). Дістати пиріг із духовки, охолодити й посипати цукровою пудрою.


 

солодка випічка, пиріг, яблука. варшавський манний пиріг, манка, родзинка, яблучний пиріг, літні пироги, бюджетні рецепти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Італійська винна коврижка-тістечко «Стріли Амура»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2383
В Італії дуже популярна випічка на основі червоного вина. І тут я з італійцями солідарна — цей смаколик виходить ніжним, пишним, із великими повітряними дірочками всередині й незабутнім ароматом!
Ароматний пиріг-крихта із лісовою ягодою
солодка випічка, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 1355
Запашна фруктова начинка, розсипчате тісто - гарне поєднання.
Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2617
Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!
Австрійський псевдо-штрудель у лаваші (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 2285
Виходить соковита й смачна начинка. А тісто — тонесеньке-тонесеньке!
Показати ще
Коментарів - 0: