clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

5 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1960

Салат із креветками та м'ятною заправкою для любителів «погурманити»


Відмінною рисою цього рецепта є гармонійне поєднання основних інгредієнтів — пікантних «імбирних» креветок, гіркуватого грейпфрута та ніжної нотки адигейського сиру. Фото: автора

Ошатна вишукана страва для святкового застілля чи легкої романтичної вечері.

Креветки — продукт не дешевий, проте раз на рік можна дозволити собі приготувати із ними салатик, купивши жменьку-другу цих смачнющих морепродуктів. У кулінарному світі дуже багато варіантів страв із креветками. Відмінною рисою цього рецепта є гармонійне поєднання основних інгредієнтів — пікантних «імбирних» креветок, гіркуватого грейпфрута та ніжної нотки адигейського сиру. «Коронує» всю цю красу свіжа м'ятна заправка. Особливо мені сподобалося, що морепродукти смажені. Загалом, якщо ви любите салати з креветками, то цей рецепт стане гідним примірників у вашій колекції.

Інгредієнти:
300 г розморожених і почищених креветок, пучок улюбленого салату (у мене рукола і айсберг), 200 г адигейського сиру, невеликий грейпфрут, маленький шматочок кореня імбиру, 1 ст. л. лимонного соку, листя м'яти з 3-4 гілочок, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, лимонний перець, дрібка цукру.

Приготування:
Дрібно порізати імбир, обсмажити його разом з чищеними креветками на невеликій кількості оливкової олії до золотавого кольору (буквально декілька хвилинок, інакше креветки стануть гумовими). Морепродукти охолодити, імбир — видалити.
Для заправки збити в блендері листя м'яти, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, перець і цукор (листя має подрібнитися на кашку).
Промити листя салату, викласти його на тарілку. Полити половиною м’ятної заправки.

Потім викласти підготовлені креветки, часточки грейпфрута, почищені від плівочок і порізаний кубиками сир.

Зверху ще трохи полити заправкою. 

салати, салати без майонезу, креветки, імбир, салат з креветками та м’ятною заправкою, адигейський сир, екзотичні салати, грейпфрут, м’ята

До теми

Багатошаровий салат з ківі та корейською морквою
салати
Світлана ЯСЬКОВА
Ніжний і злегка пікантний. А завдяки тому, що в салаті багато соковитих інгредієнтів, майонезу використовується мінімум.
Салат із корейською морквою та курятиною від шеф-кухаря кафе «Кінто» Олексія Випірайленко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА
Корейська морква чудово поєднується з курятиною, грибами й огірками.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Показати ще
Коментарів - 5:
Від: Олена 09.09.2016 17:59Совсем не понимаю критику человека внизу, серьезно. Поверьте, лично я, на своей шкуре, так скажем, проверила не один рецепт с этой рубрики и осталась довольна. Критика адресована совершенно не по делу, на мой скромный взгляд. Конкретно этот салат готовить не пыталась, но говорить о том что он неаппетитно выглядит какая-то несуразица! Может для Вас, опытного кулинара со стажем, это слишком просто и Вам есть к чему придраться, даже к этим листьям салата, но я думала, что профессионалам и не нужны подобные "справочники" для приготовления салатов и прочих рецептов. Наоборот, когда не так всё идеально, как скажем, это делают среди Вас, профессионалов, или на ТВ, складывается более доверчивое менее у нас, простых домохозяек. Сразу видно, что продукт не напичкан ничем сторонним, сделан для себя, простой домохозяйкой, для таких же самых домохозяек. Что касается рецептов.. Люди, мы живём в 21 веке, в эру интернета! Думаю не так-то и просто взять и придумать что-то совершенно новое. Тем более, что с тем подбором различных рецептов, что есть на данный момент, просто грех не собрать их в одном месте, на собственном опыте. Что до подачи текста, тоже лично у меня нету претензий. Он подан без заумных слов, без излишнего пафоса. По своему, конечно, по хозяйски, но что ещё нужно обычному читателю? Поймите, все мы разные, кто-то профессионал, а кто-то обычный потребитель.. У каждого из нас свои вкусы. И критиковать автора только за то, что он, возможно, на голову ниже, чем какой-то повар со стажем - абсурд. Видно же, что рецепты написаны со старанием, много фотографий представлено, есть и правдивое мнение.. Призываю оставить спор и просто проходить мимо, если Ваш уровень и стаж намного выше обычного.. потребительского. Мой вердикт - рубрика очень полезная, продолжайте в том же духе, не слушайте всяких прохожих "профессионалов" и не останавливайтесь! И самое главное то, что ни один испытуемый рецепт не стал разочарованием и порадовал наши вкусовые рецепторы.
Від: Ірина Герун 09.09.2016 17:53Шановна Валерія, якщо цей салат вам не по кишені, це не означає що потрібно так емоційно коментувати, якщо ці рецепти є в інтернеті , то чому заходити в "Гурман" . Welcome to Google
Від: Світлана Яськова09.09.2016 17:16Шановна пані Валерія! Дуже дякую Вам за таке скрупульозне та уважне дослідження моїх рецептів. Всі зауваження прийму до уваги. Розділ "Гурман" - це не сайт для "професійних кухарів зі стажем". Для цього є інші спеціалізовані джерела. І на авторство рецептів я ніколи не претендувала. Дуже часто я наголошую про це у своїх рецептах: "знайдено на просторах Інтернету" чи "взято на кулінарному форумі". Я просто вишукую цікаві кулінарні ідеї та втілюю їх на своїй звичайній "не професійній" кухні. Я, на превеликий жаль (або на щастя), не "кухар зі стажем", а звичайний аматор. До речі, як тисячі інших господинь. Я просто ділюся з ними на сторінках "Гурману" вдалими чи не дуже експериментами. Вважаю, що якщо страва смакує, не важливо були допущені "недопустимі порушення технологічних процесів" чи ні. А щодо граматичних помилок та "русизмів"... Цитую Вас: "Щодо салату айзберг, заявленого в рецепті..." То насправді салат має назву "АйСберг", а не "АйЗберг":)
Від: Валерія Іващенко08.08.2016 22:34Буду вдячна за відповідь
Від: Валерія Іващенко08.08.2016 22:23Дуже вдячні, що ви друкуєте рецепти салатів, які, як зазначено, можна дозволити собі раз на рік. Це нічого, що кілька місяців тому вже давали цей рецепт. http://ye.ua/news/news_24592.html «Піпл схаває» - пишу так, бо з огляду на безграмотне написання рецептів, купу русизмів і стилістичних помилок, вам буде зрозуміліше. Це ще б нічого, якби читати на форумі десь. А тут – поважний сайт… Чи знаєте ви, в якому значенні можна використовувати слово «ошатний»? Загляньте до словника. До того ж, листя на тарілці з ознаками присохлих дірочок взагалі неапетитно виглядає. Кажу вам, як кухар зі стажем. Щодо салату айзберг, заявленого в рецепті, – тицьніть у нього пальцем? Де? І що це за маразм? «Загалом, якщо ви любите салати з креветками, то цей рецепт стане гідним примірників у вашій колекції» Що за «гідним примірників»??? А я вам скажу. Якщо перекласти речення через перекладач на російську і забити в пошуковик, то видасть купу схожих рецептів з опечаткою в слові «экземпляров» замість «єкземпляром»: «В общем, если вы любите салаты с креветками, то этот рецепт станет достойным экземпляров в вашей коллекции». Крадете шматки з чужих текстів і навіть не вичитуєте?!!! І маєте при цьому сміливість пропонувати ваші страви на широкий загал? Не кажу вже про недопустимі порушення технологічних процесів у багатьох рецептах. Наболіло. Хіба не правда??? Дякую.