ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат із креветками та м'ятною заправкою для любителів «погурманити»

5 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7436
Відмінною рисою цього рецепта є гармонійне поєднання основних інгредієнтів — пікантних «імбирних» креветок, гіркуватого грейпфрута та ніжної нотки адигейського сиру.
Відмінною рисою цього рецепта є гармонійне поєднання основних інгредієнтів — пікантних «імбирних» креветок, гіркуватого грейпфрута та ніжної нотки адигейського сиру. Фото: автора

Ошатна вишукана страва для святкового застілля чи легкої романтичної вечері.

Креветки — продукт не дешевий, проте раз на рік можна дозволити собі приготувати із ними салатик, купивши жменьку-другу цих смачнющих морепродуктів. У кулінарному світі дуже багато варіантів страв із креветками. Відмінною рисою цього рецепта є гармонійне поєднання основних інгредієнтів — пікантних «імбирних» креветок, гіркуватого грейпфрута та ніжної нотки адигейського сиру. «Коронує» всю цю красу свіжа м'ятна заправка. Особливо мені сподобалося, що морепродукти смажені. Загалом, якщо ви любите салати з креветками, то цей рецепт стане гідним примірників у вашій колекції.

Інгредієнти:
300 г розморожених і почищених креветок, пучок улюбленого салату (у мене рукола і айсберг), 200 г адигейського сиру, невеликий грейпфрут, маленький шматочок кореня імбиру, 1 ст. л. лимонного соку, листя м'яти з 3-4 гілочок, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, лимонний перець, дрібка цукру.

Приготування:
Дрібно порізати імбир, обсмажити його разом з чищеними креветками на невеликій кількості оливкової олії до золотавого кольору (буквально декілька хвилинок, інакше креветки стануть гумовими). Морепродукти охолодити, імбир — видалити.
Для заправки збити в блендері листя м'яти, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, перець і цукор (листя має подрібнитися на кашку).
Промити листя салату, викласти його на тарілку. Полити половиною м’ятної заправки.

Потім викласти підготовлені креветки, часточки грейпфрута, почищені від плівочок і порізаний кубиками сир.

Зверху ще трохи полити заправкою. 

салати, салати без майонезу, креветки, імбир, салат з креветками та м`ятною заправкою, адигейський сир, екзотичні салати, грейпфрут, м`ята

Коментарі:

  Так  Ні, дякую