Гаряча тема:
- Війна
Креветки — продукт не дешевий, проте раз на рік можна дозволити собі приготувати із ними салатик, купивши жменьку-другу цих смачнющих морепродуктів. У кулінарному світі дуже багато варіантів страв із креветками. Відмінною рисою цього рецепта є гармонійне поєднання основних інгредієнтів — пікантних «імбирних» креветок, гіркуватого грейпфрута та ніжної нотки адигейського сиру. «Коронує» всю цю красу свіжа м'ятна заправка. Особливо мені сподобалося, що морепродукти смажені. Загалом, якщо ви любите салати з креветками, то цей рецепт стане гідним примірників у вашій колекції.
Інгредієнти:
300 г розморожених і почищених креветок, пучок улюбленого салату (у мене рукола і айсберг), 200 г адигейського сиру, невеликий грейпфрут, маленький шматочок кореня імбиру, 1 ст. л. лимонного соку, листя м'яти з 3-4 гілочок, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, лимонний перець, дрібка цукру.
Приготування:
Дрібно порізати імбир, обсмажити його разом з чищеними креветками на невеликій кількості оливкової олії до золотавого кольору (буквально декілька хвилинок, інакше креветки стануть гумовими). Морепродукти охолодити, імбир — видалити.
Для заправки збити в блендері листя м'яти, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, перець і цукор (листя має подрібнитися на кашку).
Промити листя салату, викласти його на тарілку. Полити половиною м’ятної заправки.
Потім викласти підготовлені креветки, часточки грейпфрута, почищені від плівочок і порізаний кубиками сир.
Зверху ще трохи полити заправкою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: