clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

6 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 541

Броколі в часниковому соусі по-китайськи


Головне — не перетримати, щоб брокколі залишилися яскраво-зеленими. Фото: автора

Таки правда, що все найсмачніше та оригінальніше робиться елементарно й просто.

У цьому я переконалася, спробувавши приготувати броколі по-китайськи. Хто-хто, а вегетаріанці оцінять цей рецептик. Прийдеться він до смаку й прихильникам м‘яса. Адже броколі, приготовані в такий спосіб стануть ідеальним доповненням і до білої риби, і до курятини, і до індичатини, і до рису. Відтепер цей рецепт у довжелезному списку моїх улюблених страв!

Інгредієнти:
1 качан броколі, 3-4 зубки часнику, шматочок кореня імбиру, склянка води, сіль, перець, 1 ст. л. цукру, 3 ст. л. оливкової олії, 2-3 ст. л. соєвого соусу.

Приготування:
Брокколі розібрати на суцвіття.

В оливковій олії трішки підсмажити їх на сковорідці.

Влити воду, вичавити часник та додати натертий на тертці імбир. Посолити, поперчити, здобрити цукром. Влити соєвий соус (за смаком). Тушкувати декілька хвилин під закритою кришкою. Головне — не перетримати, щоб броколі залишилися яскраво-зеленими. 

овочеві страви, брокколі, закуски, закуска, китайська кухня, брокколі по-китайськи, імбир, соєвий соус

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

ШВИДКІ СНІДАНКИ: Сарделька в тісті за 10 хвилин
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 2631
Кляр такий вдалий, що одного разу спробувавши його, починаєш смажити у ньому все — і цвітну капусту, і рибу, і яблука, і картоплю...
Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2501
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 771
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: смачні хрусткі грінки з лаваша
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 896
Ця страва — щось середнє між сендвічем, тарталеткою і канапе. Рулет з лаваша надає великий простір для реалізації фантазії і смаків кулінара.
Показати ще
Коментарів - 0: