clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

7 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 735

Швидкі мариновані огірочки аля-тайські


Зберігаються такі огірочки кілька днів. Фото: автора

Готуються швидко, а з’їдаються ще швидше! Смачно і корисно.

Взимку такої страви не скуштуєш: хрусткі, ароматні, пікантні... Огірочки сухого засолу, готуються без водяного розсолу! Запах із холодильника – з розуму зводить, встояти неможливо!


Інгредієнти:
1 кг свіжих огірків, 1 ч. л. солі, 0,5 ст. л. цукру, 2 ст. л. яблучного оцту, 3 ст. л. соєвого соусу, 1/4 ч. л. паприки, 1\4 ч. л. чорного меленого перцю, 2 ст. л. кунжуту, 3-4 ст. л. рослинної олії (краще кунжутної, але можна й оливкової; у мене цього разу – олія з гарбузового насіння), 5 зубків часнику.

Приготування:
Порізати огірки уздовж навпіл (великі – на чотири частини). Покласти їх в друшляк і рясно полити окропом. Дати воді стекти й перекласти огірки в глибоку миску, посолити, залишити на 30 хвилин. Потім злити рідину, яка утворилася. До огірків додати оцет, соєвий соус, цукор, паприку і часник. Розігріти олію, обсмажити в ній кунжут. Гарячою олією з кунжутом полити огірки. Салат повинен настоятися годинку в холодильнику. Зберігаються такі огірочки кілька днів.


 

домашні заготовки, закуски, заготовки, огірки, маринади, огірочки по-тайськи, кунжут, швидкі мариновані огірки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1185
Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: смачні хрусткі грінки з лаваша
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 898
Ця страва — щось середнє між сендвічем, тарталеткою і канапе. Рулет з лаваша надає великий простір для реалізації фантазії і смаків кулінара.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: Сарделька в тісті за 10 хвилин
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 2634
Кляр такий вдалий, що одного разу спробувавши його, починаєш смажити у ньому все — і цвітну капусту, і рибу, і яблука, і картоплю...
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2720
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Показати ще
Коментарів - 0: