Гаряча тема:
- Війна
З дитинства любила мариновані помідори, які закривала моя матуся. Але спробувавши томати в гостях у двоюрідної сестри, про наш рецепт просто забула. Такі помідорки готуються дуже просто, без заморочок! Стоять банки добре в звичайних квартирних умовах.
Інгредієнти:
Помідори (скільки ввійде в банку; я люблю маринувати томати в 1,5-літрових баночках), лавровий листок, духм’яний перець, чорний перець горошком, гвоздика, цибуля, листя смородини та вишні, смужки болгарського перцю (я цього разу не використовувала), петрушка.
Для маринада: на 2 л воды – 9 ст. л. сахара, 2 ст. л. соли, 150 мл 9% оцту.
Приготування:
Банки добре помити, облити окропом. Перчик розрізати на 6 частин вздовж. Цибулю нарізати напівкільцями. На дно банок покласти листя смородини й вишні, спеції та лавровий листок. Помідори ретельно помити й скласти в банки, прошаровуючи смужками перцю та цибулі.
Зверху покласти петрушку.
Підготовлену заготовку залити крутим окропом, прикрити кришкою і залишити на 20 хвилин. Потім цю воду злити в каструльку, додати сіль, цукор, закип'ятити, дати 5 хвилин покипіти. Влити оцет і цим маринадом відразу ж залити помідори. Закатати металевими кришками, перевернути й вкутати «під шубку» до повного охолодження.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: