clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

17 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 615

Салат «Болгарський» з печеним перцем, копченою куркою та яйцями


В печеному вигляді болгарський перець надає салатам неповторного смаку й пікантної нотки. Фото: автора

Спробувавши його одного разу, люди стають фанатами на все життя.

Я дуже люблю запечений перець і намагаюся використовувати його в салатах і супах частіше, ніж свіжий солодкий. В печеному вигляді він надає стравам неповторного смаку й пікантної нотки. Звісно, смачніше, коли перець приготований на відкритому вогні, але й у духовці теж виходить цілком непогано.

Інгредієнти:
300 г копченого курячого філе, 3-4 яйця, 5-6 болгарських перців (у мене 12 малесеньких), червона кримська цибулина, зелений базилік.
Заправка: 3 ст. л. оливкової олії, 1 ч. л. меду, 1 ч. л. діжонської ніжної гірчиці, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. бальзамычного оцту, суміш перців мелена, трішки солі.

Приготування:
Перець помити, скласти на деко, встелене пергаментом та запекти до чорних підпалин (режим «гриль»).

Одразу ж покласти в пакет (щоб легше відходила шкірка).

Потім почистити й нарізати смужками.

Куряче філе нарізати соломкою.

Яйця відварити й крупно нарізати.


Приготувати заправку: змішати всі інгредієнти. Цибулю нарізати півкільцями й залити її заправкою, щоб вона трохи замаринувалася.

На тарілку викласти всі підготовлені інгредієнти, на них — кільця цибулі. Розкласти поверх листочки базиліку й полити все заправкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: заправка — це моя особиста фантазія. На просторах Інтернету цей салат пропонують заправляти майонезом. Якщо Ви також «майонезоїдні», то краще заправити страву домашнім варіантом цього соусу. Як готувати майонез власноруч дивіться тут. Але хоча б раз спробуйте салат із безмайонезним варіантом. Про користь такої кулінарії не буду нагадувати, а ось смак заслуговує на справжні дифірамби. 

салати, салати без майонезу, болгарський перець, салат болгарський, болгарська кухня, салат з яйцями печеним перцем та куркою, копчена курка, базилік, червона цибуля, яйця

До теми

Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Багатошаровий салат з ківі та корейською морквою
салати
Світлана ЯСЬКОВА
Ніжний і злегка пікантний. А завдяки тому, що в салаті багато соковитих інгредієнтів, майонезу використовується мінімум.
Салат із корейською морквою та курятиною від шеф-кухаря кафе «Кінто» Олексія Випірайленко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА
Корейська морква чудово поєднується з курятиною, грибами й огірками.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Показати ще
Коментарів - 0: