clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

27 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 492

Спаржева квасоля по-ліванськи – чим простіше, тим смачніше!


Подають квасолю по-ліванськи і в холодному, і в гарячому вигляді. Фото: автора

Страва -«трансформер», яка може бути і пікантною закускою, і гарячим рагу.

Цю страву, зазвичай, готують влітку, але гадаю, що й взимку вона буде цілком актуальною. Лише спаржеву квасолю в останньому випадку доведеться використовувати у замороженому вигляді. Подають квасолю по-ліванськи і в холодному, і в гарячому вигляді. Вона готується без м'яса, тому рецепт стане в нагоді й під час посту.


Інгредієнти:
0,5 кг зеленої стручкової квасолі, 3-4 великі м'ясисті помідори, цибулина, півголовки часнику,1 ст. л. томатної пасти, сіль та цукор за смаком, суміш перців мелена, олія.


Приготування:
Квасолю помити, відрізати хвостики з обох боків і нарізати на шматочки 1,5-2 см завдовжки (заморожену не потрібно попередньо розморожувати!) й відварити у киплячій воді протягом 6-7 хвилин.

Потім одразу ж відкинути на сито чи друшляк й облити холодно водою.


Всі овочі подрібнити крупними шматками. Цибулю і часник злегка обсмажити на олії.

Додати помідори, трішки спасерувати.


Додати томатну пасту, сіль, цукор та перець.

Коли в сковорідці утвориться достатньо рідини, закинути квасолю.

Продовжувати готувати на маленькому вогні 5-10 хвилин.

Охолодити й можна їсти.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: вичитала на просторах Інтернету, що ліванці їдять цю страву в прикуску з цибулею.  Зізнаюся чесно, мене такий варіант не надто надихнув і я на цей гастрономічний експеримент не зважилася. Мені якось звичніше споживати тушковані овочі на український лад – із котлеткою чи відбивнушкою


 

пісні страви, овочеві страви, закуски, ліванська кухня, спаржева квасоля, овочеве рагу, спаржева квасоля по-ліванськи, бюджетні рецепти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шеф-кухар кафе «Шпинат» розповіла, як зробити м’ясо з борошна та котлети із сочевиці
порадник, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 875
Пісне меню відрізняється великою кількістю різних обмежень, але не дивлячись на це, його цілком реально урізноманітнити, зробити смачним і апетитним.
Скумбрія малосольна, яка не поступається за смаком червоній рибі
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2687
Найлегший рецепт маринування скумбрії. Рибка, виходить у багато разів смачнішою і ніжнішою, ніж магазинна.
ПОСТИМО СМАЧНО: Салат із пекінською капустою, оселедцем і яблуком
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 852
Чудове доповнення до гарніру із картоплі.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 797
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Показати ще
Коментарів - 0: