Гаряча тема:
- Війна
Я в сезон кавунів часто роблю салат із кавуна і фети. А тут на очі потрапив цікавий екзотичсний салатик із кавуна, креветок та авокадо... В результаті не лише я — любитель нетрадиційних поєднань — була у захваті від цієї страви, але й мій чоловік-консерватор двічі просив «добавку».
Інгредієнти:
200 г варених почищених креветок, червона кримська цибулина, великий зубчик часнику, маленький червоний перець чилі (я використовувала половинку), сік половинки лайма (можна лимона), 1 ст. л. рисового або білого винного оцту, 1 ч. л. цукру, 2 ч. л. оливкової олії, 200 г м'якоті кавуна без кісточок, авокадо, маленький пучок кінзи.
Приготування:
Для заправки: цибулю та часник подрібнити. Чилі перець почистити від насіння і теж дрібнесенько нарізати. В мисці змішати цибулю, часник, перець чилі, сік лайма, оцет, цукор, сіль, оливкову олію, перець за смаком. Перемішати. Залишити маринуватися на 10 хвилин.
Креветки розморозити та почистити. Авокадо почистити від шкірки, вийняти кісточку та нарізати смужками.
На тарілку викласти шматочки кавуна, почищені від насіння та шкірки.
Зверху авокадо, креветки. Посипати подрібненим листям кінзи й полити заправкою. Подавати одразу ж.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: