ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат з кавуном, креветками та авокадо — незвичне поєднання для любителів «погурманити»

2 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2616
Салат сподобається всім любителям нетрадиційних поєднань інгредієнтів.
Салат сподобається всім любителям нетрадиційних поєднань інгредієнтів. Фото: автора

Страва хоча й не з дешевих, але дуже смачна й легка — справжнє свято для фігури.

Я в сезон кавунів часто роблю салат із кавуна і фети. А тут на очі потрапив цікавий екзотичсний салатик із кавуна, креветок та авокадо... В результаті не лише я — любитель нетрадиційних поєднань — була у захваті від цієї страви, але й мій чоловік-консерватор двічі просив «добавку».

Інгредієнти:
200 г варених почищених креветок, червона кримська цибулина, великий зубчик часнику, маленький червоний перець чилі (я використовувала половинку), сік половинки лайма (можна лимона), 1 ст. л. рисового або білого винного оцту, 1 ч. л. цукру, 2 ч. л. оливкової олії, 200 г м'якоті кавуна без кісточок, авокадо, маленький пучок кінзи.

Приготування:
Для заправки: цибулю та часник подрібнити. Чилі перець почистити від насіння і теж дрібнесенько нарізати. В мисці змішати цибулю, часник, перець чилі, сік лайма, оцет, цукор, сіль, оливкову олію, перець за смаком. Перемішати. Залишити маринуватися на 10 хвилин.
Креветки розморозити та почистити. Авокадо почистити від шкірки, вийняти кісточку та нарізати смужками.

На тарілку викласти шматочки кавуна, почищені від насіння та шкірки.

Зверху авокадо, креветки. Посипати подрібненим листям кінзи й полити заправкою. Подавати одразу ж.  

салати, кавун, сезонні рецепти, креветки, авокадо, салат з кавуном, креветками та авокадо, салати без майонезу

Коментарі:

  Так  Ні, дякую