ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Баклажани у вершково-сирному соусі

8 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4338
Овочі виходять ніжними й ароматними, а соус взагалі вище всіляких похвал.
Овочі виходять ніжними й ароматними, а соус взагалі вище всіляких похвал. Фото: автора

Ніжна, ароматна страва, яка надто смачна, щоб їсти її щодня.

Баклажани я просто обожнюю у всіх проявах та інтерпретаціях. Конкретно цей рецепт вважаю одним із найвдаліших. Овочі виходять ніжними й ароматними, а соус взагалі вище всіляких похвал. Смачні як в холодному, так і в гарячому вигляді.

Інгредієнти:
4-5 баклажанів, 3 болгарських перці, 2 цибулини, 3 зубки часнику, плавлений сирок «Дружба», 200 мл вершків (10%), мускатний горіх, чорний мелений перець, сіль, дрібка цукру, олія+вершкове масло.

Приготування:
Баклажани помити, обрізати хвостики, почистити від шкірки та нарізати кубиками. Посолити й залишити на декілька хвилин, щоб відійшла гіркота. У розігріту сковорідку налити 2 ст. л. олії та 1 ст. л. вершкового масла. Смажити баклажани до зарум’янювання.

Цибулю нарізати напівкільцями, часник — подрібнити, болгарський перець — смужками. Додати овочі до баклажанів й паснерувати все разом протягом 10-15 хвилин.

Потім влити вершки.

Натертий на крупній тертці плавлений сирок.

Перемішати, пополити, присмачити цукром та спеціями, накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму й готувати до повного розплавлювання сиру. 

Подавати, прикрасивши гілочкою базиліку.

 

закуски, овочеві страви, баклажани в сирно-вершковому соусі, баклажани, вершково-сирний соус, плавлений сир, вершки, овочеве рагу, літні овочі, літні овочеві страви

Коментарі:

  Так  Ні, дякую