ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Неймовірне варення з гарбуза та цитрусових

10 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 47897
З такого варення можна згодом варити солодке желе або, додавши крохмаль, робити заготовку-начинку для випічки
З такого варення можна згодом варити солодке желе або, додавши крохмаль, робити заготовку-начинку для випічки Фото: автора

Десерт дуже гарний зовні — прозорий, бурштиновий за кольором і желеподібний за консистенцією.

Варення з гарбуза — це не тільки дуже смачний ароматний десерт, це ще й джерело вітамінів і корисних мікроелементів. Такий смаколик взимку врятує всіх від будь-якої застуди. Крім усього десерт дуже гарний зовні — прозорий, бурштиновий за кольором і желеподібний за консистенцією. Час приготування варення — 1,5 годин. Вихід готового продукту — 1,5 л.

Інгредієнти:
1 кг м'якоті гарбуза, великий лимон, середній апельсин, 1 кг цукру.

Приготування:
Поставити варитися сироп. Для цього в каструлю (обсягом понад 3 л) всипати цукор і влити склянку (200 мл) води. Розмішати й залишити на повільному вогні до повного розчинення крупинок цукру. Сироп має повільного кипіти.
Гарбуз помити, почистити від шкірки й насіння, нарізати кубиками 2х2 см.
Лимон та апельсин помити, облити окропом. Лимон нарізати довільно разом зі шкіркою. Апельсин подрібнити в блендері. У киплячий сироп всипати гарбуз, шматочки й кашку з цитрусових. Перемішати.

Залишити варитися на повільному вогні близько години. Сироп стане рідкішим, а шматочки гарбуза стануть прозорими.
Гаряче гарбузове варення можна закатати в стерилізовані банки, а можна перекласти в чисту суху тару, охолодити, накрити пергаментом і зберігати в холодильнику.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: з такого варення можна згодом варити солодке желе або, додавши крохмаль, робити заготовку-начинку для випічки, до прикладу, тортів, тістечок чи пиріжків. А можна просто намащувати його на хрумкі тости і подавати до чаювання. Для приготування варення намагайтеся обрати такий сорт гарбуза, який хрумтить, а також має яскраво-помаранчеву м'якоть. Тоді ваш десерт буде ще солодшим і ароматнішим. Смак варення з гарбуза безпосередньо залежить від цитрусів. Тому, якщо ви хочете приготувати десерт із вишуканою кислинкою, тоді апельсини необхідно обирати кислі. І навпаки: солодкі єгипетські помаранчі надають більш солодкого смаку варенню. 

домашні заготовки, гарбуз, варення з гарбуза та цитрусових, десерти, начинка для пирогів, гарбуз

Коментарі:

  Так  Ні, дякую