clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

11 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 793

Короп фарширований по-одеськи — оригінально, пікантно й шалено смачно!


З цієї популярної річкової риби можна приготувати не одну дивовижну страву. До того ж, ще й без кісток! Фото: автора

Коропа найчастіше ми звикли смажити. Між тим, з цієї популярної річкової риби можна приготувати не одну дивовижну страву. До того ж, ще й без кісток!

За цим популярним єврейським рецептом смачною виходить будь-яка рибка, але найбільше я люблю саме коропа. З начинкою можна поекспериментувати й додати ваші улюблені інгредієнти — гриби, гречку, рис тощо.

Інгредієнти:
Короп (у мене тушка понад 3 кг), 2 яйця, 2 цибулини, 2 морквини, 100 г кефіру, 4 скибочки черствого хліба, суміш перців, спеції до риби, сіль.
Для соусу: 50 г сметани, 2 ч. л. гірчиці, сіль, цукор, перець, зубок часнику.

Приготування:
Коропа обробити: почистити від луски, видалити зябра, випатрати. Підрізати основну кістку біля голови та хвоста, але так, щоб не пошкодити шкіру. Робити неглибокі надрізи, обережно відокремлюючи шкіру від тушки. Філе відокремити від кістки й перекрутити його через м'ясорубку.

Черству булку замочити в кефірі.

Потім ретельно відтиснути й додати у фарш із риби. Вибити яйця. Почищену цибулю подрібнити кубиками, підготовлену моркву натерти на тертці. Обсмажити на олії цибулю до прозорості, після цього додати моркву, посолити, поперчити за смаком і хвилин через 5 відставити сковорідку.

Коли смажені овочі охолонуть, додати їх у фарш. Усе посолити, поперчити. Все ретельно перемішати й відбити масу.

Наповнювати нею рибу й зашити її нитками.


Фольгою встелити деко, трохи збризкати її олією і викласти рибину нитками донизу.

 Зробити сметанно-гірчичний соус: змішати всі інгредієнти. Рясно змастити соусом коропа.

Випікати при температурі 180-200ºС (час запікання залежить від розміру риби — у мене короп був великий, тож готувався протягом 1,5 годин).

Порізати порційними шматками та прикрасити за бажанням. 

риба та морепродукти, рибні страви, короп фарширований по-одеськи, одеська кухня, єврейська кухня, короп, сметанний соус, риба фарширована, фарширована риба, річкова риба, страви з річкової риби, страви з коропа

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Справжній єврейський форшмак
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 810
Легендарна холодна закуска з меленого оселедця.
Сьомга з овочами на сковорідці (експрес-рецепт)
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 414
При такому способі приготування будь-яка рибка виходить ніжною та соковитою.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1176
Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.
Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1989
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
Показати ще
Коментарів - 0: