clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

14 Вересня 2016 р. Алла СОБКО 921

Смакуємо по-нашому, або Як і хто готує сотні видів борщу та інші страви подільської кухні


Кулінарно-дружні битви дивіться на телеканалі «Поділля Центр» щосереди та щочетверга о 21:15.

Про це розповідає проект «Проскурівські смаколики», який вийшов на телеканалі «Поділля Центр».

Проект «Проскурівські смаколики» передбачає не лише цікаві факти із становлення, розвитку та осучаснення подільської кухні, але й смаколики від відомих людей та подарунки для глядачів.

12 кращих ресторанів міста, 12 старовинних рецептів та 12 незалежних народних експертів, які оцінять майстерність шеф-кухарів.

Більше того, окрім телевізійного шоу, проект виходить в реальне життя і вже у жовтні, у центрі Хмельницького відбудеться однойменний кулінарний фестиваль «Проскурівські смаколики».

Отож, все почалося, звичайно ж, з ідеї телевізійників зробити проект, який би популяризував подільську кухню.

Ресторатори із задоволенням погодилися. Підхопили його й у міській раді.

На початку серпня взялися до роботи. Провели у заміському ресторані «Дикий мед» жеребкування серед 12 кращих ресторанів, які зголосилися взяти участь у проекті. Роздали усім страви, за якими будуть оцінювати майстерність кухарів, розписали дату і час зйомок… І ось вже у ці дні на екрани вийшли перші телепрограми.

Шеф-кухар ресторану "Шпігель" Артем Блаута витягнув для приготування подільську запіканку

Представники піцерії "Мрія" готуватимуть трубочки м'ясні з пампушками по-подільськи

Ось, до прикладу, ви знали, що борщ по-хмельницьки готується із попередньо заквашеного буряка і подається обов’язково із пампушками з горохом та часниковим соусом? А знали, що офіційно класифікується понад 80 різновидів борщу? А якщо врахувати, що кожна господиня готує цю улюблену українцями страву по-своєму, то варіантів приготування борщу можна сміливо називати сотні тисяч!

«Проект «Проскурівські смаколики» – це знайомство подолян із кухнею рідного краю», – каже ведуча Леся Шуляк.
Усі ці кулінарно-дружні битви дивіться на телеканалі «Поділля Центр» щосереди та щочетверга о 21:15.  

Підписатися на канал "Є" в Youtube

Проскурівські смаколики, Поділля Центр, Хмельницький, кулінарія,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Які ковбаски-гриль обрати для пікніка?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1745
Дізнавалися працівники редакції напередодні травневих свят в рамках чергової дегустації
За звання кращого кухаря Хмельницького змагалися лише три кулінари

Даша ПАСТЕРНАК 1873
Найкращим хмельницьким майстром кулінарної справи визнали працівницю кафе “Меркурій”.
Зателефонував, замовив, пообідав... або Як кореспонденти "Проскурівського телеграфу" їжу додому замовляли
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2611
Нещодавно в нашому місті розпочала свою роботу служба доставки їжі “Cook Drive”, головне гасло якої: “Обережно, дуже смачно!”
У Хмельницькому визначать кращого кухаря року

Даша ПАСТЕРНАК 1081
На конкурсі обиратимуть кращі зразки кулінарної продукції та визначатимуть кращого майстершефа міста.
Показати ще
Коментарів - 0: