clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

17 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 611

Шоколадно-кукурудзяне печиво з кунжутом


Поєднання шоколаду та кунжуту дуже вдале. А використання кукурудзяного борошна дарує печиву ще хрумкішу, більш розсипчасту структуру. Фото: автора

В міру солодке, неймовірно хрумке й зникає миттєво.

Всім нам час від часу хочеться похрумтіти чимось смачненьким. Печиво для цього підходить якнайкраще – готувати швидко, а на виході його багато. Цей рецепт саме з такої категорії. Поєднання шоколаду та кунжуту дуже вдале. А використання кукурудзяного борошна дарує печиву ще хрумкішу, більш розсипчасту структуру. Я готувала подвійну порцію, з якої виходить три дека. Якщо ж така гора «печенюх» для вас завелика, то сміливо зменшуйте кількість інгредієнти вдвічі.


Інгредієнти:
300 г пшеничного борошна, 100 г кукурудзяного борошна, 4 ст. л. кунжуту, 120 г вершкового масла, 100 г цукру, 4 ст. л. несолодкого какао (з гіркою), 2 ст. л. кавового або шоколадного лікеру (у мене бренді, але підійде і коньяк), дрібка солі, 2 яйця, 1 ч. л. розпушувача, ванілін.


Приготування:
Кунжут обсмажити на сухій сковорідці до золотавого відтінку, охолодити.

Змішати в мисці обидва види борошна, сіль, розпушувач і кунжут.


Окремо збити масло з цукром та ваніліном до кремоподібного стану, додати по одному яйця. Поступово всипати какао, влити алкоголь (він потрібен для аромату та відповіідної структури тіста). Збити все до однорідності (тісто виходить м'яким, але еластичним і слухняним, воно не прилипає до рук та поверхні).

Змшати обидві маси.

Загорнути тісто в плівку й сховати у холодильник на 15-20 хвилин, щоб відпочило.


Розділи тісто на три-чотири кульки.

Кожну злегка розпластати й розкачати паляничку (можна зробити традиційне кругле печиво, можна вирізати фігурки формочками; розкачувати тісто краще потовстіше).

Печиво викласти на деко, встелене пергаментом (нічим не змащувати!). 

Духовку розігріти до 180°С, випікати 10-12 хвилин.


Дати печиву охолонути (після охолодження воно стане крихким).


 

солодка випічка, печиво, шоколаддно-кукурудзяне печиво з кунжутом, какао, кунжут, кукурудзяне борошно, шоколадне печиво, випічка з кукурудзяного борошна

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сирні конвертики з яблуками — дуже смачне печиво, яке легко готувати
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 2525
Тісто виходить повітряним, начинка — ароматною, а скоринка — хрумкою.
Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2623
Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!
Ароматний пиріг-крихта із лісовою ягодою
солодка випічка, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 1375
Запашна фруктова начинка, розсипчате тісто - гарне поєднання.
«Tarte au sucre» - шалено смачний цукровий пиріг з родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2674
Саме під такою назвою він «гуляє» Інтернетом.
Показати ще
Коментарів - 0: