ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Шоколадний пиріг з карамелізованими грушами – хіт осіннього сезону

20 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3352
Тісто дуже розсипчасте, скоринка навіть чимось нагадує бісквітне печиво савоярді.
Тісто дуже розсипчасте, скоринка навіть чимось нагадує бісквітне печиво савоярді. Фото: автора

Ніжне шоколадне тісто, ароматна груша… Повірте – це дуже смачно!

Сезон груш у розпалі й саме час потішити рідних грушевою випічкою. Коли натрапила на цей рецептик, одразу ж зрозуміла, що він розкішний. Пристрасть до карамелізованих фруктів у мене розвинулася вже давно, а шоколадна випічка взагалі моя слабкість. Скажу без перебільшення, що пиріг не просто не «підкачав», а навіть перевершив всі сподівання. Тісто дуже розсипчасте, скоринка навіть чимось нагадує бісквітне печиво савоярді. Замість груш можна спробувати використовувати яблука, але я наполегливо рекомендую саме груші. Вони ніжніші й із шоколадом поєднуються якнайкраще.


Інгредієнти:
Тісто: 2 яйця, 120 г вершкового маргарину, 100 г цукру, 100 г чорного шоколаду (+20 г вершкового масла для розтоплювання), 2 ч. л. розпушувача, 150 г борошна, ванілін.
Начинка: 800 г груш (бажано використовувати сорт без камінчиків), 50 г цукру, 1 ст. л. вершкового масла, 2 ст. л. коньяку (у мене бренді), 1 ст. л. лимонного соку, 0,5 ч. л. кориці.


Приготування:
Груші нарізати кубиками.

На сковорідку висипати цукор та вершкове масло.

Нагріти до розчинення цукру.

Додати груші, перемішати.

Влити коньяк та лимонний сік, присмачити корицею. Тушкувати протягом 5-7 хвилин, щоб частина рідини випарувалася, а сік злегка загуснув.


Шоколад розтопити на водяній бані разом із вершковим маслом і трішки охолодити.

Розм’якшений маргарин збити міксером із цукром та ваніліном. Додати по одному яйця, продовжити збивати.

Додати шоколад.

Знову збити міксером.

Просіяти в тісто розпушувач і борошно (тісто не повинно бути сильно густим).


Форму встелити пергаментом (я використовувала діаметром 26 см, якщо хочете високий пиріг – беріть меншу), трохи змастити маслом, вилити тісто.


На тісто викласти карамелізовані груші разом із сиропом (в процесі приготування частина груш опуститься, це нормально).


Поставити в розігріту до 180°С духовку й випікати протягом 40 хвилин.

Готовий пиріг вийняти з форми та нарізати порційними шматками. Прикрасити на свій смак.


 

солодка випічка, шоколад, груші, шоколадний пиріг з карамелізованими грушами, осіння випічка, пиріг із грушами, карамелізовані фрукти, осінні пироги

Коментарі:

  Так  Ні, дякую