ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Булгур або рис «Рататуй» — легкий гарнір із овочами

23 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2938
Подавати гарнір «Рататуй» гарячим, прикрасивши свіжим базиліком.
Подавати гарнір «Рататуй» гарячим, прикрасивши свіжим базиліком. Фото: автора

Стиглі, соковиті, ароматні овочі — так хочеться, що б їх сезон ніколи не закінчувався!

У моїй сім’ї дуже полюбляють страви із овочів, тому намагаюся не лише готувати із них рагу та салати, але й доповнюю ними гарніри. Цей рецепт — не моя авторська імпровізація. Проте коли натрапила на нього на просторах Інтернету, то зрозуміла, що страва однозначно моя. Єдине нововведення — я замінила рис на булгур (дуже мені подобається ця крупа!). А «Рататуєм», гадаю, автор назвала свою страву тому, що набір овочів ідентичний із однойменною класичною овочевою стравою.

Інгредієнти:
1 середній баклажан, маленький кабачок, невелика цибулина, велика морквина, 3 зубки часнику, 1великий болгарський перець, 5 свіжих томатів, 400 г булгуру, 800 мл води (у мене м'ясний бульйон), орегано, сіль, чорний мелений перець, перець чилі — за смаком, свіжий базилік для подачі.

Приготування:
У глибокій сковорідці нагріти декілька ложок оливкової олії та 1 ст. л. вершкового масла. Додати цибулю, нарізану кубиками та натерту на грубій тертці моркву.

Готувати приблизно 3-5 хвилин. Кабачки та баклажани почистити від шкірки й нарізати кубиками. Додати до пасерованих овочів і готувати ще 2-3 хвилини. Потім додати болгарський перець, нарізаний довільно.

З помідорів зняти шкірку (попередньо запарити окропом на декілька хвилин), нарізати кубиками. Часник подрібнити. Додати все у сковорідку.

Готувати доти, поки томати не перетворяться на однорідну томатну масу. Посолити, поперчити, додати орегано й приправи за смаком. Можна присмачити дрібкою цукру.
Нарешті, додати булгур (або рис), посмажити разом із овочами протягом хвилини.

Влити бульйон (воду).

Довести до кипіння, накрити кришкою і тушкувати страву на малесенькому вогні до повного випаровування рідини.

Подавати гарнір «Рататуй» гарячим, прикрасивши свіжим базиліком. 

крупи та страви з борошна, булгур рататуй, кабачки, овочі, рис, гарнір з овочами,

Коментарі:

  Так  Ні, дякую