Гаряча тема:
- Війна
Класичні тефтелі можна приготувати на сковорідці, а можна запекти в духовці. З кисло-солодким томатним соусом однаково добре поєднується і свинина, і телятина, і курятина.
Інгредієнти:
Для фаршу: 500 г м'ясного фаршу (курка, свинина, індичатина — на свій смак), середня цибулина, 2-3 зубки часнику, скибочка черствого батона, 100-150 мл молока, 2 яйця, сіль, перець.
Для соусу: середня морквина, велика цибулина, 300 г гриюів (у мене лісові, але можна й печериці), 5-6 середніх помідор, 2 ст. л. томатної пасти, дрібка цукру, сіль, чорний мелений перець, паприка.
Приготування:
З фаршу, замоченої в молоці булки, перемеленої цибулі та часнику, яєць приготувати фарш.
Посолити та поперчити. Сформувати невеличкі тефтелі розміром із волоський горіх.
Обсмажити на олії з обох сторін.
Скласти у каструлю.
Приготувати соус: в глибокій сковорідці обсмажити гриби.
Потім долати нарізану кубиками цибулю та натерту на тертці моркву. Пасерувати все разом до напівготовності овочів.
На помідорах зробити хрестоподібні надрізи й залити окропом на декілька хвилин. Потім зняти шкірку й нарізати кубиками. Додати помідори до грибів, посолити, поперчити, присмачити цукром та паприкою. Додати томатну пасту й тушкувати доти, поки помідори не дадуть багато соку.
Залити цим соусом тефтелі й тушкувати на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: