clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

1 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 648

Салат «Золота осінь» з квасолею, маслинами та горіхами


Доцільно буде посипати горішками салат безпосередньо перед самою трапезою. Фото: автора

Дуже смачний і досить ситний овочевий салат, який готується швидко й просто. Ідеальний, на мій погляд, для домашнього частування.

Салатик поєднує в собі ніжну квасолю й пікантні оливки. Але особливий смак йому надають злегка підсмажені волоські горішки.


Інгредієнти:
Банка консервованої квасолі (у мене варена молода квасоля; влітку я запаслася на славу й заморозила близько десяти пакетиків), велика цибулина, 2 морквини, півбанки чорних оливок без кісточки, 3 ст. л. подрібнених волоських горіхів, 2-3 зубки часнику, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. винного оцту, дрібка цукру, сіль, чорний мелений перець, улюблена зелень (у мене цього разу руккола).


Приготування:
З консервованої квасолі злити маринад (якщо використовуєте свіжу – зварити у звичайний спосіб; як це зробити швидко, читайте тут).

Горішки злегка підсмажити на сухій сковорідці й трішки подрібнити ножем.

На олії спасерувати нарізану кубиками цибулю та натерту на тертці моркву, присмачити сіллю та цукром.

В мисці змішати варену квасолю, цілі оливки, пасеровані овочі, підсмажені горішки. Заправити все оцтом, перцем та часником (для заправки цілком вистачає олії, на якій смажилися овочі). Якщо потрібно – досолити й ретельно перемішати.

На порційні тарілки викладати листочки зелені, а на них – салат.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо ви не плануєте подавати салат одразу ж, то краще горішки не додавати. Доцільно буде посипати ними салат безпосередньо перед самою трапезою.
 

салати, пісні страви, піст, пісне меню, пісна трапеза, салати без майонезу, салат золота осінь, салат з квасолею та маслинами, волоські горіхи, руккола, маслини, квасоля

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Здоров’я» з селерою, яблуком та ананасами
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1964
Страва настільки смачна і проста у приготуванні, що я настійно рекомендую вам спробувати її. А ще вона надзвичайно корисна!
Шеф-кухар кафе «Шпинат» розповіла, як зробити м’ясо з борошна та котлети із сочевиці
порадник, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 883
Пісне меню відрізняється великою кількістю різних обмежень, але не дивлячись на це, його цілком реально урізноманітнити, зробити смачним і апетитним.
Показати ще
Коментарів - 0: