clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

2 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 469

Шоколадні маффіни з банановим пудингом


Шалено смачні, ніжні м'які шоколадні маффіни. І дуже прості в приготуванні. Фото: автора

Ці маленькі кексики виходять із першого разу: дуже ніжні й пухкі, в міру солодкі, не нудотні.

Шалено смачні, ніжні м'які шоколадні маффіни. І дуже прості в приготуванні. При цьому начинку можна щоразу змінювати. Це може бути не лише пудинг, але й заварний крем, шоколад, згущене молоко, солодкий сир тощо. Випічка виходить не солодкою, тому солодкоїжкам варто збільшити кількість цукру, або ж посипати готові маффіни пудрою чи полити розтопленим шоколадом.


Інгредієнти:
Для тіста:
300 г борошна,
2 яйця,
150 г цукру,
150 г розтопленого вершкового масла,
170 мл молока,
2 ст. л. какао з гіркою,
2 ч. л. розпушувача,
дрібка солі,
ванілін.
Для крему:
пачка бананового пудингу (40 г),
500 мл молока.


Приготування:
Пудинг приготувати в такий спосіб, як вказано на упаковці, трішки охолодити (він має бути не рідким, консистенція – густа сметана).


Для тіста яйця розмішати вінчиком із цукром, ваніліном та сіллю. Влити молоко та розтоплене масло, все перемішати.

Просіяти в миску борошно, розпушувач та какао та замісити тісто.

Форму для кексів змастити маслом та присипати панірувальними сухарями (борошном, манкою). Якщо форма силіконова, то нічим змащувати не потрібно.

У формочки накладати ложкою маффінове тісто.

Потім крем.

Прикрити зверху трохи тістом.

Кількості тіста, яка виходить за рецептом, мені виявилося забагато для моєї металевої форми на 12 кексиків. Тому я взяла ще три силіконові формочки із фтулкою посередині.

До речі, пудинг у мене залишився і я його залила у креманку. Коли застиг – посипала какао.

Вийшов смачнючий десерт (можна додати шматочки бананів, ягоди тощо).

Випікати маффіни в розігрітій до 200°С духовці 20-25 хвилин (поки не зарум'яняться).


Готові маффіни прикрасити за на свій смак.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: моя помилка була в тому, що я вирішила найсмачнішого покласти побільше й «бабухнула» у кожен кексик майже по столовій ложці пудингу. В результаті під час випікання на вершечках деяких маффінів утворилися маленькі кратери й відбулося справжнє виверження пудингового вулкануВисновок: у кожну формочку класти не більше 1 ч. л. начинки.


 

солодка випічка, шоколадні маффіни з пудингом, пудинг, маффіни, кекси, шоколад

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Яблучний тарт «Трояндочки» із заварним апельсиновим кремом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2031
Це дивовижно красивий пиріг, який чудово виглядає і цілим, і порізаним на порції.
Ароматний пиріг-крихта із лісовою ягодою
солодка випічка, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 1347
Запашна фруктова начинка, розсипчате тісто - гарне поєднання.
Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2611
Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!
«Tarte au sucre» - шалено смачний цукровий пиріг з родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2663
Саме під такою назвою він «гуляє» Інтернетом.
Показати ще
Коментарів - 0: