clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
День пам'яті Героїв Небесної Сотні
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

3 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 681

Рибні гніздечка – проста в приготуванні закуска


Завдяки тому, що батон просочується молоком, гніздечка виходять не сухими, сама ж начинка також дуже ніжна й соковита. Фото: автора

Страва смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Ідею цього рецепту я підгледіла на одному з кулінарних форумів. Але я трішки змінила склад інгредієнтів, так би мовити, модернізувала його. Гніздечка моїм домочадцям дуже сподобалися. Завдяки тому, що батон просочується молоком, вони виходять не сухими, сама ж начинка також дуже ніжна й соковита. Можна використовувати філе будь-якої морської риби.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 20 гніздечок.


Інгредієнти:
500 г філе риби (горбуша, минтай, хек, навага тощо), тонкий багет, 200 г цибулі, 500 мл молока, 250 г твердого сиру, сметана, зелень за смаком, сіль, перець, олія.


Приготування:
Цибулю, філе риби та зелень дрібно нарізати. Сир натерти на дрібній тертці. Змішати рибу, цибулю та зелень, посолити, поперчити. Багет нарізати скибочками завтовшки 2 см, просочити їх молоком, трохи відтиснути.

Форму змастити маслом, викласти батон. У кожному шматочку зробити поглиблення (просто прим'яти м'якуш руками). У вас мають вийти формочки, схожі на кокотниці для жульєну.

У поглиблення викласти рибну начинку. Змастити зверху сметанкою. Поставити гніздечка в духовку й запікати при температурі 180°С протягом 40-45 хвилин. Потім посипати сиром та поставити в духовку ще на 5-7 хвилин.


 

риба та морепродукти, закуски, рибні гніздечка, риба в батоні, рибне філе

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2484
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1166
Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2480
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: смачні хрусткі грінки з лаваша
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 878
Ця страва — щось середнє між сендвічем, тарталеткою і канапе. Рулет з лаваша надає великий простір для реалізації фантазії і смаків кулінара.
Показати ще
Коментарів - 0: