Гаряча тема:
- Війна
Ідею цього рецепту я підгледіла на одному з кулінарних форумів. Але я трішки змінила склад інгредієнтів, так би мовити, модернізувала його. Гніздечка моїм домочадцям дуже сподобалися. Завдяки тому, що батон просочується молоком, вони виходять не сухими, сама ж начинка також дуже ніжна й соковита. Можна використовувати філе будь-якої морської риби.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 20 гніздечок.
Інгредієнти:
500 г філе риби (горбуша, минтай, хек, навага тощо), тонкий багет, 200 г цибулі, 500 мл молока, 250 г твердого сиру, сметана, зелень за смаком, сіль, перець, олія.
Приготування:
Цибулю, філе риби та зелень дрібно нарізати. Сир натерти на дрібній тертці. Змішати рибу, цибулю та зелень, посолити, поперчити. Багет нарізати скибочками завтовшки 2 см, просочити їх молоком, трохи відтиснути.
Форму змастити маслом, викласти батон. У кожному шматочку зробити поглиблення (просто прим'яти м'якуш руками). У вас мають вийти формочки, схожі на кокотниці для жульєну.
У поглиблення викласти рибну начинку. Змастити зверху сметанкою. Поставити гніздечка в духовку й запікати при температурі 180°С протягом 40-45 хвилин. Потім посипати сиром та поставити в духовку ще на 5-7 хвилин.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: