Гаряча тема:
- Війна
Кекс недорогий і дивовижно смачний. Сирний крем надає випічці додатковий смак і вологість. Морква в ній зовсім не відчувається, але за рахунок неї кекс виходить ніжним і до того ж, корисним.
Інгредієнти:
Для кексу:
2 склянки борошна,
склянка цукру,
4 яйця,
3/4 склянки рослинної рафінованої олії (я брала оливкову, але можна будь-яку),
склянка подрібнених волоських горіхів,
3 склянки натертої на тертці моркви,
ванільний цукор, кориця, мускатний горіх,
2 ч. л. розпушувача,
дрібка солі.
Склянка = 250 мл.
Сирний крем:
1 ст. л. розм'якшеного вершкового масла,
100 г сирної маси (у мене ванільний солодкий сирок),
2 ст. л. цукрової пудри,
1 ч. л. ванільного цукру,
харчовий барвник (не обов’язково).
Приготування:
Яйця збити з олією, цукром і ваніліном. Додати борошно, розпушувач, спеції і сіль, перемішати.
Додати терту моркву і перемішати (я натирала на грубій тертці, але краще робити це на дрібній, тоді структура тіста буде одноріднішою). Додати попередньо підсмажені й злегка подрібнені горішки.
Вилити масу в формочку для кексу (змастити маслом й притрусити панірувальними сухарями, манкою або борошном — зробити так званну «французьку сорочку»).
Випікати -40-50 хвилин при 175ºС.
Для крему: всі інгредієнти змішати й ретельно збити міксером.
Кекс повністю охолодити, а потім прикрасити сирним кремом (можна просто змастити зверху).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: кекс виходить легким, як на вигляд, так і на смак. Насолода забезпечена! Головне не зловживати, оскільки смаколик так і проситься до рота.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: