clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

15 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 420

Запіканка з броколі та фаршем


З фаршем запіканки виходять ситними, а найкраще м'ясо поєднується з овочами. Фото: автора

Чудове рішення для сімейного обіду чи вечері.

З фаршем запіканки виходять ситними, а найкраще м'ясо поєднується з овочами. Тому пропоную додати до м'ясного фаршу броколі, яка славиться своєю корисністю і яскравим смаком. А щоб запіканка набула закінченого вигляду, до неї слід підібрати відповідний соус. Ну і, звісно, не обійтися без сирної скоринки!


Інгредієнти:
500 г індичачого або курячого фаршу,
0,5 кг броколі,
2 цибулини,
200 г вершків 10%,
150 г сметани,
4 яйця,
200 г тертого твердого сиру,
сіль і перець,
мускатний горіх.


Приготування:
Цибулю подрібнити кубиками й спасерувати на олії.

Додати фарш, посолити, поперчити й обсмажити все разом.


Броколі поварити декілька хвилин у підсоленій воді (не переварити!), одразу ж облити холодною водою і розділити на суцвіття.


В змащену маслом форму викласти підсмажений фарш із цибулею.

Зверху –броколі.


Приготувати заливку: вершки, сметану, яйця, сир, сіль і мускатний горіх перемішати між собою.

Вилити соус на броколі.


Запікати в духовці при 180°C (режим «верх-низ» з вентилятором) протягом 30 хвилин.

Краще подавати у тій самій формі, в якій запіканка запікалася (якщо вона у вас керамічна). 


 

М`ясо та субпродукти, страви з овочів, овочеві страви, овочі, броколі, індичачий фарш, страви з фаршу, фарш, запіканки, запіканка, запіканка з броколі та фаршем

До теми

Запіканка з печінки під сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Смак такий ніжний, що страва просто тане у роті!
Язик по-кавказьки зі сметаною та горіхами
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Дуже смачна страва з традиційними для Кавказу інгредієнтами. Крім того, вона проста у виконанні.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Котлети по-стамбульськи в клярі із маленьким секретом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Якщо ви хоча б одного разу спробуєте ці котлетки, то вони підкорять вас своїм ароматом і соковитістю назавжди.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Свинячі реберця з чорносливом у медово-гірчичному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Це моя фірмова страва на всі свята. Приготовлені за цим рецептом реберця виходять пікантними та водночас дуже м’якенькими.
Показати ще
Коментарів - 0: