Гаряча тема:
- Війна
Для любителів маринованої моркви пропоную цей смачний салат із розряду «швидко, легко й недорого». Плюс закуски ще й у тому, що приготувати її можна заздалегідь, що важливо перед святом, коли в господині і так багато різних справ.
Інгредієнти:
700 г баклажанів,
3 великих морквини,
2-3 зубки часнику,
сіль, червоний гострий перець мелений,
коріандр, паприка солодка,
перець чорний мелений.
Заправка-маринад:
100 мл рослинної олії,
2 ст. л. цукру (з гіркою),
1 ч. л. солі,
50 мл яблучного оцту.
Приготування:
Баклажани надрізати повздовж, але не до кінця.
Відварити в підсоленій воді (на 3 л води 1 ст. л. солі) протягом 5-7 хвилин. Потім покласти баклажани під гніт на годину, щоб стекла вода.
Коли охолонуть – порізати великими кубиками.
Моркву натерти на тертці для корейської моркви.
Змішати нарізані баклажани і морквину, додати вичавлений через прес часник, перемішати і додати спеції.
Закип'ятити в сотейнику маринад і ще гарячим полити салат. Все перемішати.
Накрити салат перевернутою тарілкою. Поставити зверху невеликий вантаж. Салат можна їсти через 2 години, але з холодильника на наступний день він ще смачніший.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зберігається закуска у скляному закритому посуді в холодильнику досить тривалий час.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: