clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
День пам'яті Героїв Небесної Сотні
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

16 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 801

Салат з баклажанів і корейської моркви в гарячій заливці


Салат можна їсти через 2 години, але з холодильника на наступний день він ще смачніший. Фото: автора

Ароматна а-ля корейська закуска, яка підходить для будь-якого меню.

Для любителів маринованої моркви пропоную цей смачний салат із розряду «швидко, легко й недорого». Плюс закуски ще й у тому, що приготувати її можна заздалегідь, що важливо перед святом, коли в господині і так багато різних справ.


Інгредієнти:
700 г баклажанів,
3 великих морквини,
2-3 зубки часнику,
сіль, червоний гострий перець мелений,
коріандр, паприка солодка,
перець чорний мелений.
Заправка-маринад:
100 мл рослинної олії,
2 ст. л. цукру (з гіркою),
1 ч. л. солі,
50 мл яблучного оцту.


Приготування:
Баклажани надрізати повздовж, але не до кінця.

Відварити в підсоленій воді (на 3 л води 1 ст. л. солі) протягом 5-7 хвилин. Потім покласти баклажани під гніт на годину, щоб стекла вода.

Коли охолонуть – порізати великими кубиками.


Моркву натерти на тертці для корейської моркви.

Змішати нарізані баклажани і морквину, додати вичавлений через прес часник, перемішати і додати спеції.

Закип'ятити в сотейнику маринад і ще гарячим полити салат. Все перемішати.

Накрити салат перевернутою тарілкою. Поставити зверху невеликий вантаж. Салат можна їсти через 2 години, але з холодильника на наступний день він ще смачніший.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зберігається закуска у скляному закритому посуді в холодильнику досить тривалий час.
 

салати, пісні страви, піст, пісне меню, пісна трапеза, салати без майонезу, закуски, овочі, овочеві страви, страви з овочів, корейська кухня, баклажани, морква по-корейськи, баклажани по-корейськи, гаряча заливка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шеф-кухар кафе «Шпинат» розповіла, як зробити м’ясо з борошна та котлети із сочевиці
порадник, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 848
Пісне меню відрізняється великою кількістю різних обмежень, але не дивлячись на це, його цілком реально урізноманітнити, зробити смачним і апетитним.
Скумбрія малосольна, яка не поступається за смаком червоній рибі
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2650
Найлегший рецепт маринування скумбрії. Рибка, виходить у багато разів смачнішою і ніжнішою, ніж магазинна.
ПОСТИМО СМАЧНО: Салат із пекінською капустою, оселедцем і яблуком
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 829
Чудове доповнення до гарніру із картоплі.
Показати ще
Коментарів - 0: