ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Карамельний чізкейк+рецепт приготування домашнього сира Філадельфія

21 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5427
Якщо маєте витримку, то поставте чіз у холодильник на день — цей десерт найкраще смакує після того, як добре охолоне.
Якщо маєте витримку, то поставте чіз у холодильник на день — цей десерт найкраще смакує після того, як добре охолоне. Фото: автора

Дуже ніжний і неймовірно смачний десерт — ще одна варіація на тему «чізів»!

Якщо чесно, то чізкейки мої улюблені ласощі. Готую їх регулярно, експерементую з консистенцією та наповнювачами, а в моїх «закромах» рецептів, які чекають своєї черги на приготування, вже накопичилася сила-силенна чізів. Сьогодні я до вас із карамельним смаколиком.

Інгредієнти:
Для основи:
500 г будь-якого шоколадного пісочного печива
50-80 г вершкового масла
Для сирного крему:
450 г вершкового сиру типу Філадельфія (чим замінити цей недешевий сир, дивіть наприкінці рецепту*)
1/2 склянки цукру
4 ст. л. вареної згущенки
2 яйця
2 ст. л. борошна (без гірки)
ванільний цукор
Начинка:
1 батончик шоколадки «Снікерс» або «Лайн»
Заливка:
1/2 склянки вареного згущеного молока
100 мл сметани

Об'єм склянки = 250 мл

Приготування:
Основа: шоколадне печиво змолоти на кавомолці до стану крихти. Перетерти її з маслом та викласти у форму, щільно утрамбувавши (я використовувала форму з разьемний бортиками 21 см в діаметрі).


Сирний крем: збити сир з цукром і карамельним соусом до кремоподібного стану. Додати яйця і ванілін, перемішати. Потім додати борошно і збити до однорідного стану.

Вилити половину сирної маси на фундамент чіза. Накришити зверху шоколадний батончик.

На нього — сирну масу, яка залишилася.


Заливка: збити міксером згущене молоко та сметану.

Красиво полити чіз карамельним соусом.


Випікати в духовці нагрітій до 150ºС протягом 40-45 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку). Бажано під формою з чізкейком на іншу решітку поставити деко з водою, щоб сир не пішов тріщинками. Дати чізкейку охолонути просто в духовці годинку або дві (знову ж таки, щоб не потріскався коли охолоджується; до речі, у мене одна тріщинка таки з’явилася і я її замаскувала згущенкою).

Нарізати десерт порційними шматочками.

Якщо маєте витримку, то поставте чіз у холодильник на день — цей десерт найкраще смакує після того, як добре охолоне.


*ОКРЕМИМ РЯДКОМ: замінити Філадельфію для випічки можна:
- сумішшю сиру і йогурту натурального (1:1);
- відваженим кефіром (відважити жирний кефір в марлі протягом ночі в холодильнику — вранці він перетвориться на м'яку сирну масу);
- відваженим йогуртом чи сметаною (така ж процедура як і з кефіром — чим жирніший молочний продукт, тим смачнішим буде крем-чіз);
- Філадельфію можна приготувати також із молока: пермешати 2 склянки молока і 2 склянки жирних вершків і нагріти на водяній бані до 32ºС. Прибрати з вогню і додати 2 ст. л. сметани або кефіру, закрити, і дати відпочити в теплому місці 1-2 дні (у вас має вийти консистенція йогурту). Відважити масу в марлі декілька хвилин. Потім поставити масу в нову марлю, в друшляк, а друшляк в глибоку миску. Закрити харчовою плівкою і залишити в холодильнику на ще один день щоб рідина відійшла.

Інші чізкейки: Шоколадний чізкейк з малиною, Кавовий чізкейк,  Гарбузовий чізкейк, Банановий чізкейк.


 

солодка випічка, чізкейк, сир, філадельфія, домашня філадельфія, популярні десерти, карамельний чізкейк,

Коментарі:

  Так  Ні, дякую