ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат з серцем «Улюблений» з маринованими огірочками

22 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 12607

Фото: автора

Салату виходить багато, але він і так само швидко з'їдається.

Раніше часто готувала такий салатик, але серце нарізала соломкою, а цибулю з морквою обсмажувала на олії, що надавало салату зайву жирність. Цей же варіант набагато ніжніший, соковитіший і без зайвої олії. Головне — дати страві настоятися й просочитися.

Інгредієнти:
3 середніх свинячих (або 2 телячих) серця
500 г маринованих огірків
1 середня морквина
1 маленька цибулина (краще солодка червона)
майонез (я завжди використовую домашній)
спеції та сіль за смаком.

Приготування:
Відварити серце протягом 1,5-2 годин (перший раз, коли закипіло, я завжди зливаю і міняю воду. Приблизно за півгодини до кінця приготування, можна додати трохи спецій, солі і лавровий листок).
Цибулю нарізати дрібними кубиками й замаринувати в суміші цукру, солі та бальзамічного оцту (або винного). Дати настоятися протягом 10-15 хвилин.


Варене серце охолодити і натерти на крупній тертці.


Моркву також відварити до готовності, охолодити, почистити і натерти на крупній тертці.

Мариновані огірки також натерти тертці, зайву рідину відтиснути (я люблю огірочки хрусткі і з яскраво вираженим смаком оцту і цукру).


На смак заправити майонезом, посолити, поперчити. Все ретельно перемішати. Перекласти в салатницю.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в ідеалі, добре було б дати салату просочитися годину-півтори. В цьому випадку він стає ще ніжнішим і соковитішим. 

салати, салат з серцем улюблений, мариновані огірки, страви з серцем, субпродукти

Коментарі:

  Так  Ні, дякую