Гаряча тема:
- Війна
Раніше часто готувала такий салатик, але серце нарізала соломкою, а цибулю з морквою обсмажувала на олії, що надавало салату зайву жирність. Цей же варіант набагато ніжніший, соковитіший і без зайвої олії. Головне — дати страві настоятися й просочитися.
Інгредієнти:
3 середніх свинячих (або 2 телячих) серця
500 г маринованих огірків
1 середня морквина
1 маленька цибулина (краще солодка червона)
майонез (я завжди використовую домашній)
спеції та сіль за смаком.
Приготування:
Відварити серце протягом 1,5-2 годин (перший раз, коли закипіло, я завжди зливаю і міняю воду. Приблизно за півгодини до кінця приготування, можна додати трохи спецій, солі і лавровий листок).
Цибулю нарізати дрібними кубиками й замаринувати в суміші цукру, солі та бальзамічного оцту (або винного). Дати настоятися протягом 10-15 хвилин.
Варене серце охолодити і натерти на крупній тертці.
Моркву також відварити до готовності, охолодити, почистити і натерти на крупній тертці.
Мариновані огірки також натерти тертці, зайву рідину відтиснути (я люблю огірочки хрусткі і з яскраво вираженим смаком оцту і цукру).
На смак заправити майонезом, посолити, поперчити. Все ретельно перемішати. Перекласти в салатницю.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в ідеалі, добре було б дати салату просочитися годину-півтори. В цьому випадку він стає ще ніжнішим і соковитішим.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: