clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

5 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1223

Ідеальний рецепт тонких млинців для фарширування


Млинці не рвуться й ніколи не прилипають, хоча й смажаться на сухій сковорідці. Фото: автора

Млинці виходять тонкими, еластичними й дуже смачними.

Багато рецептів млинців не буває. Звісно, всі вони складаються з борошна, яєць та молока, але пропорції у всіх різні. Тому і млинчики виходять теж різні. Цей рецепт прижився у нас давно і коли я хочу приготувати млинці з начинками, то використовую саме його. Палянички виходять тонкими, але при цьому дуже еластичними. Вони не рвуться й ніколи не прилипають, хоча й смажаться на сухій сковорідці.


Інгредієнти:
0,5 л молока,
3 яйця,
1/4 ч. л. солі,
2 ч. л. цукру,
2 ст. л. олії,
10 ст. л. з гіркою борошна,
ванілін (якщо начинка у млинцях буде солодкою).


Приготування:
Молоко підігріти до теплого стану, вилити в миску, додати яйця й ретельно перемішати вінчиком. Додати сіль, цукор, олію, ванілін. Всипати просіяне борошно. Змішати суміш вінчиком до однорідності, відставити убік на 10-15 хвилин.


Випікати млинці на розпеченій СУХІЙ сковорідці.

Один бік до золотавого кольору, а інший – тільки злегка, щоб тісто трохи схопилося.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо млинці після фарширування будуть ще обсмажуватися, то начинку краще викладати на більш підсмажений бік, світлим боком догори. Якщо ж ні, то – навпаки.


 

оладки млинці та сирники, корисні десерти, тонкі млинці для фарширування, Масляна

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Славнозвісний австрійський «Захер» (Sacher) – торт, якому майже 200 років
торти
Світлана ЯСЬКОВА 864
Шоколадно-шоколадний шоколад, розбавлений приємною кислинкою абрикосового джему.
«Розумне» тістечко – і тоненький бісквіт, і крем-пудинг в одному десерті
солодка випічка, десерти, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 2207
Тому, хто ще не зустрічав такого диво-тістечка, поясню чому воно так називається. Всі інгредієнти змішуються, виходить дуже рідке тісто, але в духовці воно «розумним» чином розшаровується на декілька шарів.
Торт на основі польського пляцка «Пані Валевська»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1288
Традиційний десерт польської кухні, який вже став досить популярним і на Західній Україні.
Трюфельний торт – справжня мрія шокоголіків
торти
Світлана ЯСЬКОВА 913
Оригінальний, ніжний, кремовий. Цей шоколадний тортик просто тане у роті!
Показати ще
Коментарів - 2:
Від: Світлана Яськова15.11.2016 14:09Оксана Гладущак, буду дуже вдячна, якщо поділитеся також своїм рецептом млинчиків. Я останнім часом колекціоную цікаві й перевірені. Дякую за увагу до моїх млинців!
Від: Оксана Гладущак12.11.2016 23:09Маю давній, ще мамин рецепт млинців, яким, як правило, і користуюсь. Але цього разу вирішила спробувати приготувати млинці за рецептом пані Світлани і залишилась дуже задоволена. Всім раджу спробувати!