clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

6 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 901

Трюфельний торт – справжня мрія шокоголіків


Торт можна подати з кулькою морозива, збитими вершками, ягодами тощо. Фото: автора

Оригінальний, ніжний, кремовий. Цей шоколадний тортик просто тане у роті!

Ніжна м'яка текстура шоколадного бісквіту, в поєднанні з чудовим повітряним вершковим кремом підкорять ваше серце навіки! Торт виходить шалено ніжним, вологим, але не нудотним, з благородною гірчинкою справжнього шоколадного трюфеля.


Інгредієнти:
Для шоколадного бісквіту:
1 склянка борошна,
склянка цукру,
2 яйця,
0,5 ч. л. соди,
0,5 ч. л. розпушувача,
4 ст. л. із гіркою какао,
0,5 склянки молока,
1 ч. л. ванільного цукру,
1/4 склянки олії,
0,5 склянки окропу.
Для трюфельної начинки:
300 г темного шоколаду з великим вмістом какао (у мене 73%),
50 г молочного шоколаду,
2 ст. л. рому (або коньяку+декілька крапель ромової есенції),
1 ст. л. желатину,
500 мл жирних вершків (не менше 33%),
какао для посипання.
Склянка – 250 мл.


Приготування:
Бісквіт: збити яйця з цукром, потім додати олію та молоко. Просіяти борошно, соду, розпушувач, какао.

З’єднати рідкі інгредієнти з сухими. Наприкінці влити окріп. 

Одразу ж вилити його у встелену пергаментом форму. Випікати при 180°С протягом 30-40 хвилин. Дати постояти в закритій духовці хвилин 20, потім дістати й охолодити.

Бісквіт виходить вологим. Перемолоти його в крихту, яку слід скласти у форму 21 см в діаметрі, попередньо встелену пергаментом. Щільно притиснути до дна форми, рівномірно розподіливши.


Трюфельна начинка: шоколад поламати шматочками й розтопити на водяній бані.

Додати розведений желатин. Вершки збити в густий крем і поступово додати до них охолоджений рідкий шоколад. Але збивати слід вже не міксером, а ложкою, насичуючи шоколадно-вершкову суміш киснем.

Обережно вилити трюфельний крем на бісквіт і трохи постукати об стіл формою з тортом, щоб крем розподілився рівномірно.

Закрити форму фольгою або харчовою плівкою і поставити в холодильник на ніч, а краще на добу.
Після охолодження присипати верх какао-порошком. Обережно провести теплим ножем по бортиках форми і зняти рознімне кільце. Торт обережно перекласти на тарілку. Можна подати з кулькою морозива, збитими вершками, ягодами тощо.
 

торти, трюфельний торт, какао, шоколад, шоколадна випічка, трюфельний мус, мусові десерти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Пляцок «Курка в декреті»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1585
Шедевральний тортик, який обов’язково сподобається Вогняному Півню.
Капкейки — це маленькі порційні тортики, які прикрасять будь-яке свято
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 4877
Все про ці мініатюрні кулінарні шедеври знає хмельничанка Наталя Сова, яка ось уже три роки займається випіканням тортів на замовлення.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Пляцок вишнево-маковий «Гори-полонини»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1067
Шоколадні та ванільні коржі, макова начинка, смажені горішки, соковиті вишні, а зверху – пишна меренга, яка нагадує засніжені піки Карпат. Це не тортик, а справжня солодка мрія!
Шоколадно-сирний торт «Вишневі сутінки»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1079
Не нудотний, з легкою кислинкою ягідного желе. Цей торт дуже простий у приготуванні, при цьому виглядає ошатно й має неймовірний смак!
Показати ще
Коментарів - 0: