Гаряча тема:
- Війна
Такі млинці в моїй сім’ї належать до категорії «найулюбленіших страв». І це не зважаючи на те, що і чоловік, і син, невиправні солодкоїжки й воліють їсти млинчики із солодкими начинками. Особисто я, коли вперше спробувала цю страву, зрозуміла, що закохалася у неї назавжди! З'їдаються миттєво, а в очах домочадців залишається лише німе запитання: «Коли повториш?».
Інгредієнти:
15-16 тонких несолодких млинців за вашим улюбленим рецептом (я для фаршировки завжди готую "Ідеальні тонкі млинці для фарширування"),
2 яйця,
50 мл молока.
Для начинки:
5-6 середніх картоплин,
2 ст. л. вершкового масла,
сіль та перець за смаком.
Для соусу:
1 малосольний оселедець,
декілька гілочок кропу,
3-4 ст. л. густої жирної сметани,
1 ст. л. лимонного соку.
Приготування:
Млинці я, зазвичай, смажу напередодні, а зранку швиденько фарширую і запікаю.
Приготувати начинку: картоплю відварити й приготувати з неї гарне картопляне пюре (заправити його вершковим маслом і за бажанням пасерованою цибулею; останню я не використовую, оскільки люблю ніжне однорідне пюре без усіляких шматочків). Начинити млинці картопляним пюре:
(ви можете скористатися будь-якою технікою скручування млинчиків, я загорнула пласкими «конвертиками»).
Деко встелити пергаментом і змастити вершковим маслом. Викласти підготовлені млинці.
Збити в мисці 2 яйця з молоком. Можна трішки підсолити та додати мускатний горіх. Полити заливкою млинчики.
Відправити їх у духовку при 180ºС на 20-25 хвилин (верх має красиво зарум’янитися).
(Можна не запікати млинці, а обсмажити на олії до рум'яної скоринки. Я такий спосіб не надто люблю, адже це додає страві зайвої калорійності).
Найголовніше — це соус: оселедець філерувати, видаливши кісточки. Покласти в блендер.
Додати гілочки кропу або зеленої цибулі й змолоти все до однорідності (можна на м'ясорубці).
Влити сметану й лимонний сік та ще раз все перемолоти (орієнтуйтеся на свій смак, хочете ніжніший соус — додайте більше сметани, хочете гостріший — більше оселедця).
Ще теплі млинці викласти на тарілочку й рясно полити їх соусом (можна посипати зверху зеленою цибулькою або прикрасити бальзамічною глазур’ю).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: